Gulagy, koncentrační tábory a ex-muslimové

2. 03. 2015 14:06:00
Když se lidé dozvěděli o existenci gulagů, nejprve nevěřili. Když se lidé dozvěděli o koncentračních táborech, taky nechtěli uvěřit, že něco takového existuje. Když se lidé v současnosti dozvídají o tom, co se ve jménu islámu děje ve světě, opět před tím někteří zavírají oči a vytěsňují nepříjemnou skutečnost.

Tuto skutečnost vytěsňují sebeklamem a neuvěřitelnými myšlenkovými zkratkami. Hlavně nenarušit utopii multikulturalismu. Všichni jsme fajn lidičkové, to jenom občas něco drsně zaskřípe. Šmik sem, šmik tam. Ale islám s tím nemá nic společného. Už jenom čekám, kdy někdo přijde s tím, že vlastně ani Mohamed neměl nic společného s islámem. Lidé, kteří dnes popírají a bagatelizují zkušenosti ex-muslimů, by s velkou pravděpodobností stejně popírali i zkušenosti lidí uprchlých z gulagů nebo koncentračních táborů.

Česká novinářka a spisovatelka Milena Jesenská začátkem 30. let minulého století podlehla mámení komunismu a vstoupila do KSČ. Jako řada levicových intelektuálů tehdejší doby s nadšením šířila komunistické myšlenky. Jenže poté se dozvěděla o zločinech stalinismu, o tom, že nepřátele režimu jsou likvidováni nebo končí v gulazích.

Jelikož Jesenská měla schopnost kritického myšlení a dokázala vidět věci v širších souvislostech, tak neřekla, že gulagy nemají s komunismem nic společného. Ani neřekla, že je to skutek jenom několika jednotlivců. Nemávla nad tím rukou s tím, že v Československu přece (zatím) žádné gulagy nebyly. Milena Jesenská uznala svůj omyl a v roce 1936 z KSČ vystoupila.

Následně se snažila varovat soudruhy před tím, že komunismus nejde vybudovat bez drsného donucování a totalitních prvků. Řekla jim o tom, jaká tyranie probíhá v SSSR. A co na to soudruzi? Vysmáli se jí, že je to lež, nechtěli jí věřit a dokonce ji skoro zlynčovali. Jenom proto, že narušila vidinu jejich nesmyslné utopie. Takto se chovají lidé, když jim někdo bere jejich falešné iluze...

Rudolf Vrba byl slovenský Žid, kterému se podařilo utéct z koncentračního tábora Auschwitz (Osvětim). O své zkušenosti napsal i knihu. Po útěku z Osvětimi se okamžitě snažil o těchto hrůzách informovat doma i v zahraničí. Jenže jaký byl jeho šok... Nikdo mu nevěřil! Dokonce ani Židé. To samé zažilo i mnoho dalších Židů, např. Vítězslav Lederer, kterému se taky povedlo uprchnout z koncentračního tábora Auschwitz-Birkenau.

Zkuste se vžít do těchto lidí. Dokážete si představit, že přežijete hrůzy koncentračního tábora, pak se vám z toho pekla podaří utéct a nikdo vám nevěří? Jaká to musí být bezmoc a beznaděj. Rudolf Vrba i Vítězslav Lederer se pak po válce zamýšleli nad tím, kolik lidí přišlo zbytečně o život. Kolik lidí mohlo přežít, kdyby jejich svědectví uvěřili. Kdyby jejich svědectví nebylo bráno jako nesmysl s tím, že není možné, aby někdo prováděl taková zvěrstva. Jak už víme, možné to bohužel je.

V České republice žije několik ex-muslimů. Asi k nejznámějším patří Pavlína Bitarová ze Sýrie, Béatrice Radosa a Lukáš Lhoťan. Lukáš se snaží varovat hlavně před radikalizací české muslimské scény, Pavlína a Béatrice zas poukazují na to, jak islám diskriminuje ženy, které jsou považovány za méněcenné ve srovnání s muži. Říkají, že islám není náboženství (tak, jak náboženství chápeme my), ale že se jedná o politickou ideologii s právem šaría, s touhou podmanit si všechno a všechny.

To samé říká i další ex-muslim žijící v Česku. Jmenuje se Salman Hasan a ten tvrdí, že islám bude válčit, dokud si nepodmaní Evropu. Salman pochází z Iráku, kde byl vychováván jako muslim. V dospělosti ale konvertoval ke křesťanství a za to mu jeho muslimští přátelé vyhrožovali smrtí. Salman o sobě říká, že byl zapálený muslim, který by kvůli islámu i zabíjel. Ale po konverzi ke křesťanství už vyznává úplně jiné hodnoty a varuje před islámem. Podle Salmana umírněný islám neexistuje, je jenom jeden islám.

Když zabrousíme do zahraničí, tak tam najdeme nepřeberné množství ex-muslimů. Jedna z nejvýraznějších ex-muslimek je somálská Holanďanka Ayaan Hirsi Aliová, na kterou je uvalena fatwa, takže se schovává v USA a žije pod policejní ochranou. Ayaan říká, že nesmíme oddělovat terorismus od islámu, protože terorismus je jeho součástí. Kromě toho šaría (která je neoddělitelnou součástí islámu) není slučitelná s lidskými právy.

Další známý ex-muslim je Mosab Hassan Yousef, který je synem jednoho z vůdcu teroristické organizace Hamás. Nejprve bojoval na straně Hamásu, ale po takovém vnitřním "osvícení" se přidal na stranu Izraele a stal se jedním z nejdůvěryhodnějších zdrojů. V roce 2000 konvertoval ke křesťanství a v současné době žije v Kalifornii pod policejní ochranou. Ale jak sám říká, na nebezpečí je zvyklý. O svém neuvěřitelném životě napsal knihu, kde uvádí, že islám je založen na násilí a umírněný islám neexistuje.

Jsou tito lidé xenofobové? Rasisté? Náckové? Asi těžko. Ex-muslimové mají přímou zkušenost s islámem, mnoho z nich vyrůstalo v islámských zemích. Takže co zastánci islámu řeknou těmto lidem? Jak budou sluníčkáři bagatelizovat jejich zkušenost? Tohle už nejde odbýt klasickými řečmi o netoleranci. Právě naopak, tento sebeklam a zavírání očí nás všechny může přivést do nehezké totality.

A jestliže to utopistům-multikulturalistům nestačí, přidám sem ještě jeden citát. Hádejte, kdo řekl tento výrok: ,,Na Západě se často používá termín 'umírněný islám'. Jenže takový popis je sprostý, pohoršlivý a uráží islám. Neexistuje nějaký umírněný nebo neumírněný islám. Islám je islám a tím to končí." Tak co, koho tipujete? Myslíte, že to řekl nějaký xenofob, rasista nebo ex-muslim? Kdepak. Tohle řekl prezident Turecka Erdogan. Chcete tvrdit, že nezná islám?

Jak zní krédo všech sociálních inženýru? Když realita světa neodpovídá mé představě, tak se z mé představy pokusím udělat realitu. Bohužel tato jejich utopická realita stála již mnoho milionů životů. Ještě i dnes existuje pár popíračů holocaustu, ale u takových osob si většinou klepeme na čelo, jestli jsou vůbec normální. Mám takové tušení, že podobně si budeme klepat na čelo i v případě dnešních multikulturalistů a zastánců islámu.



Zdroje: http://www.databazeknih.cz/knihy/dopisy-mileny-jesenske-78641

http://www.databazeknih.cz/knihy/utekl-jsem-z-osvetimi-13570?c=all

http://www.magazin.aktualne.cz/rozhovor-islam-bude-valcit-dokud-nedostane-evropu/r~935dcae0a22111e490f70025900fea04/

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/somalska-holandanka-aliova-neoddelujme-teror-od-islamu_329867.html#.VPRMD_mG-Yc

https://www.youtube.com/watch?v=UI2E4MsC4kk

http://www.thememriblog.org/turkey/blog_personal/en/2595.html


Autor: Lea Vojtekova | pondělí 2.3.2015 14:06 | karma článku: 43.58 | přečteno: 5465x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 8.48 | Přečteno: 201 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.76 | Přečteno: 209 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.94 | Přečteno: 618 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.93 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 128 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 9748

Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...