O úpadku hodnot, islamizaci, politické korektnosti a dalších nešvarech

4. 08. 2015 16:36:00
Mnoho lidí si uvědomuje, že se západní civilizací není něco úplně v pořádku a dochází k úpadku hodnot. Islamizace, politická korektnost, relativizace hodnot. Proč k tomu všemu dochází?

Jednou z příčin je, že lidské jednání bylo degradováno na úroveň pouze organických procesů, jednoduše "konzument", který chce hlavně spotřebovávat a je primárně fixován na hmotné objekty. Bez jakéhokoliv metafyzického přesahu. Hlavním nástrojem, který byl a je k této "proměně" používán, je relativizace hodnot. Tato relativizace zpochybňuje všechny pravdy, kromě jediné, která tvrdí, že žádná pravda není. Snaží se stírat rozdíl mezi dobrem a zlem, někteří "relativizátoři" dokonce tvrdí, že dobro a zlo neexistují. A využívají k tomu jeden zajímavý trik...

SUBJEKTIVNÍ dobro (to, co těší) vydávají za dobro OBJEKTIVNÍ (to, co prospívá). Máš rád rýži a někdo jiný brambory? Rád čteš a kamarád rád běhá? Rád jezdíš k vodě a soused raději na hory? To všechno jsou dobra subjektivní. Asi by nebylo vhodné nutit kamarádovi knihy, když on raději sportuje (a opačně), jelikož by ho to netěšilo. Pak je tady dobro objektivní, tedy něco, co prospívá všem lidem. Sem řadíme např. nevraždění, nekradení, nenásilí, atd.

A teď přichází do hry relativizace hodnot společně s multikulturalismem. Ten se snaží aplikovat subjektivní dobro a subjektivní pravdu na všechny kultury. Tedy že všechny kultury jsou si rovny. Tím pádem i kultura, ve které jsou ženy podřadné bytosti, ve které se kamenuje, ve které dochází k vraždám, násilí, tyranii. Což je samozřejmě nesmysl, jestliže máme něco jako listinu základních práv a svobod. Rovni si mají být lidé, ne kultury.

Jestliže by ještě někdo náhodou pochyboval o "světlých zítřcích", pak na takové kacíře je připraveno beranidlo jménem politická korektnost. Pokud někdo přijde s tím, že věří v neměnnou a absolutní pravdu, je v tu ránu automaticky veřejně nařčen z intolerance, fanatismu, fundamentalismu a pověrčivosti, jako někdo, kdo podněcuje k nenávisti, válkám, xenofobii, atd.

Nazvete-li někoho, kdo má jiný názor xenofobem, rasistou nebo náckem, nemusíte již více odpovídat na jeho argumenty, je to v podstatě pohodlnější. Dotyčný totiž musí bránit svůj charakter. U soudního přelíčení je obviněný nevinen, dokud se neprokáže jeho vina. Spočívá-li obvinění v rasismu, xenofobii nebo homofobii, dnes existuje presumpce viny.

Toto nálepkování je v podstatě kulturním marxismem, režimem, který trestá názorovou rozdílnost. Podobně to kdysi probíhalo i v SSSR. Tehdy sice neexistovaly nálepky typu "xenofob, rasista, nácek", ale existovala nálepka jiná. Kdo si dovolil nesouhlasit s režimem, byl odpůrci označen za "duševně nemocného člověka". Na základě této nálepky bylo zavřeno do blázince mnoho politických disidentů.

Politická korektnost je chapadlem tohoto nového režimu. Politická korektnost zpochybňuje všechny pravdy, kromě jediné, která tvrdí, že žádná pravda není. Tato pravda (že žádná pravda není) je ovšem všeobecně platná a její popření je nepřijatelné. Kdo si dovolí popřít tuto "pravdu", kdo si dovolí mít jasný názor na imigraci, adopci dětí homosexuálními páry, kdo řekne pravdu o menšinách (např. jejich kriminalitě), je automaticky označen jako nepřítel. Nepřítel nového světového "pokroku"...

Bez identity není ani pravda. A protože je politická korektnost západním fenoménem, je nepřítelem především identita Západu - tedy samotná západní kultura.

A dílo zkázy je dokonáno...

Psáno pro Distance.cz

Autor: Lea Vojtekova | úterý 4.8.2015 16:36 | karma článku: 43.61 | přečteno: 3836x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 59 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.95 | Přečteno: 493 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2303 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 649 | Diskuse
Počet článků 128 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 9748

Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...