Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P97e69t66r 27H17a63n51n90i28g

16. 10. 2014 23:52

Vynikající. Kde se tu mezi námi blogery vyskytla. Klobouk dolů.

0 0
možnosti
PN

P32e95t16r 89N61o57v68á54k

10. 10. 2014 12:29

dovolím si citovat z níže 8-o

Václav Janoušek R^

Padla zde otázka, jak z toho ven. Protože tuto otázku považuji za zcela principiální, píšu odpověď na ni jako samostatný příspěvek. Především je třeba vycházet z toho, že politická korektnost se vynucuje v zásadě dvojím způsobem:

1) společenským nátlakem, kdy se vytváří tlak na to, aby jedninec byl v souladu s míněním většiny (rozuměj: s míněním politicky korektních médií, jejichž mínění není sice většinové, ale jsou velmi hlasitá a hlučná). Dochází zde k jevu, který se nazývá spirála mlčení (http://cs.wikipedia.org/wiki/Spir%C3%A1la_ml%C4%8Den%C3%AD). Tento společenský nátlak neznamená ještě nátlak policejně - administrativní.

Problém je v tom, že když lidé nečelí tomuto nátlaku, pokud je tento nátlak na pouhé společenské a psychologické úrovni, dříve či později se tento nátlak ukotví v zákonech a stane se nátlakem formálním, úředním a zákonným. Klasicky to vidíme například ve Švédsku, kde společenský nátlak byl nejbrutálnější ze všech evropských zemí a nyní se pravděpodobně stane i legislativně posvěceným zákonem.

Čili jaká je strategie obrany? Čelit v maximální míře tomuto nátlaku v době, kdy nám ještě nehrozí postih ze strany zákona, ale, obrazně řečeno, pouhé zdvižené obočí v tzv. slušné společnosti. Čelit a v maximální míře konfrontovat dokud o nic ještě nejde. R^ R^ R^

3.10.14   17:58

1 0
možnosti
MP

někdě na netu autorka najde drb a udělá z něj pravidlo. Mohla si najít, že v Indii se narodil chlapec se dvěma hlavami, mohla z toho vyvodit, že za pár let bude indie dvouhlavá. ale to je málo xenofobní a nikoho to nezajímá.

0 2
možnosti
Foto

Cenzuru, politické směrování a vraždění IS považujete za drby? Jinak z narození jednoho dvouhlavého dítěte v Indii bych nevyvozovala, že za pár let bude Indie dvouhlavá. Ale kdyby se těch dvouhlavých dětí rodilo moc, tak z toho bych už vyvozovala nějaké radioaktivní zamoření. Takže podle vaší (ne)logiky je vlastně i odpor vůči nacismu xenofobní?

3 0
možnosti
JL

Může to být pravda, co píšete, ale jsou to marginální záležitosti. Myslíte si že miliardu Číňanů zajímá, co se děje ve Švédsku? atd atd. Svět se nezmění kvůli pár magorům.

0 0
možnosti
Foto

Tak nevím, jestli to zajímá Číňany, ale mě ano, jelikož je Švédsko v EU.

2 0
možnosti
PN

P53e33t73r 92N67o65v13á16k

9. 10. 2014 0:06

Máme odvahu postavit se zlu? (zatím asi nemáme)

Hirsi Ali – jediný chlap v evropské politice   8-o  8-o  8-o  

http://euro.e15.cz/hirsi-ali-jediny-chlap-v-evropske-politice-792886

4 0
možnosti
GH

Zajímavé, na jednu stranu zjevně dokážete uvažovat racionálně, na stranu druhou jste podle vašich příspěvků v diskuzích o Ukrajině zcela nekriticky přijala tvrzení Kremlu... Přijde mi to docela schizofrenní.

3 3
možnosti
Foto

mám z paní/slečna Ley úplně stejný pocit;-) ....a je to i důvod, proč pro mě (+ pár dalších věcí) nejsou zajímaví Svobodní....asi jsem měl smůlu, ale natrefil jsem zrovna kremlofily.;-) V otázce islámu se shodnu

2 0
možnosti
BH

S tím záchodem je to šílené. Kam má ale chodit jestli mu ho ufikly? A jestli ne, tak to bude mít v 15ti zajímavé...:-/

0 0
možnosti
Foto

Rozběhla se tady nějak debata o islámu. Abych to nemusela psát jednotlivě, sdílím sem článek od skvělého amerického profesora, který se studiem islámu zabývá dlouhodobě. V rozhovoru vysvětluje celou podstatu problému s islámem. Doporučuji: http://echo24.cz/a/itRJ6/americky-fyzik-chce-v-cesku-bojovat-proti-islamu#i2UDzomkZyGEDRmV.01

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že jste klidně mohla vytáhnout i nějakou perličku z grilovacího hitu posledních dní. V zásadě souhlasím, možná jen příměr žen v klecích k případu naší "skvělé" ombudsmanky je trochu přitažený za vlasy...

0 1
možnosti
Foto

Chtěla jsem tím jenom říct, že obhajovat nošení šátků je v podstatě jako obhajovat nošení otrocké koule na noze. Kromě toho šátky nejsou náboženský symbolem, protože šátky muži v islámu nenosí. Ty jsou jenom symbolem podřízeného postavení žen. A skvělý článek o problematice šátků je tady (diskriminuje to věřící, nevěřící, dokonce i muslimy): http://www.osacr.cz/2014/09/12/ombudsmanka-sabatova-muslimove-by-meli-mit-vice-prav-nez-neverici-3/

1 0
možnosti
JL

J71á77n 82L92o28s96k23o10t

7. 10. 2014 8:04

Pani Lea Vojteková,

veľmi kvalitne opísaný problém, ktorý dovedie celosvetovú spoločnosť k neskutočne hlbokému pádu......... Váš článoček je krásnym opisom toho, kam sa táto spoločnosť uberá, rovno do pr.......e. Slniečkoví vypatlanci sú na smiech, ale z ich "usilovnej práce" nám ostanú len slzy. Zaplačeme. A to všetci. Máte pravdu v tom čo píšete, ale po prečítaní tých Vašich slov vo mne ostáva taký ponurý, tmavý, katastrofický pocit....... Môžeme vidieť ešte našu budúcnosť, že bude v nej aj dosť svetla???????

3 1
možnosti
Foto

Děkuji vám Taky jsem zděšena z toho, kam se jako lidstvo ubíráme, ale na druhé straně jsem optimistická a věřím, že to ještě můžeme změnit. Nechci, aby tady došlo k nějaké občanské válce, k násilí v ulicích. Musíme se vzpamatovat a tlačit na politiky. Máme výhodu, že situace není u nás tak problematická jako na Západě. Musíme vyžadovat po muslimech dodržování našich zvyků, našeho práva a tvrdě se postavit proti nějakému přerozdělování imigrantů (kdyby k tomu došlo). No a kdyby to nestačilo, tak vystoupit z EU. Udělat to jako Švýcarsko, které teď výrazně omezilo a zpřísnilo svou přistěhovaleckou politiku. Země, která je sebevědomá, nemá s islámem problém. Ta, která se bojí a krčí hřbet, ta bohužel ano.

1 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik