Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Článek je pěkný,R^ ale tomu PS moc nerozumím. Proč sem pletete kauzu, o které nic moc nevíme? Nebo znáte ty soudní spisy?

0 0
možnosti
KL
Foto

Kolaps civilizace? Definujte pojem civilizace. 

Podle mně to o čem píšete není hrozba kolapsu civilizace, ale hrozba zániku "evropské říše" jak si ji vybájili ti, co nejsou schopni se poučit z historie. Islamizace je v tomto jen zástupný problém. Jen důsledek toho, že se odpoutáváme od přirozených zákonitostí. Nebudeme -li mít islám najdeme si jiného nepřítele, ale pokud se nevrátíme k hodnotám jako je svoboda, pravda, poctivost, hrdost apod. tak je jedno, který nepřítel nás "dostane".

5 0
možnosti
SB

Píšete prázdné fráze. Krasořečnění a nic jiného.

2 2
možnosti
AF

Zatím vždy byla pro Evropu nejnebezpečnější Evropa sama a její vlastní (ne)civilizace.

 

Po přečtení silně populistických článků paní Vojtekové mě vždy utěší skutečnost, že pouze malá část obyvatelstva s paní Vojtekovou souhlasí a její názory sdílí:

 

http://zpravy.idnes.cz/statistika-bezpecnostnich-rizik-pro-ceskou-republiku-p1o-/domaci.aspx?c=A141203_172432_domaci_ert

4 6
možnosti
JS

mě zase to zase tak malá část nepřijde... :-/

0 0
možnosti
PN

Představa, že Evropa zkrachuje a my budeme v pohodě je úplně mimo mísu. My stojíme a padáme s Evropou. Ta provázanost je absolutní.

Blbé je to, že není stejné měřítko pro všechny. Například USA. Tam neexistuje místo, kam by nemohl či nesměl černoch. To by se média po.rala. Ale je spousta čtvrtí, jejichž návštěvu by běloch nepřežil. To je v pořádku. A stává se to. Omylem zajedou do čtvrti, kde nemají co dělat a místní vybijou posádku auta. Všichni jenom řeknou "Každej přece ví, že tam nemá běloch co dělat". Každej to neví. Já se při procházce dostal ve Washingtonu do čtvrti, ze které jsem se dostal jenom díky tomu, že bylo světlo a nezalezl jsem tam moc hluboko.

1 1
možnosti
JL

Kolaps..proč kolaps? Kolaps je prudké zhroucení, takže třeba během měsíce nebo jednoho roku. Ale to by musela vypuknout globální válka, spadnout asteroid nebo tak něco. Jinak můžeme vývoji říkat klidně proměna...něco se prostě mění a protože to tady ještě nebylo, tak někteří jsou vyděšení. Starý Egypt, pouštní státeček, byl přece jen trochu jiná káva než současný propojený technologický svět. :-)

3 1
možnosti
MP

Kdo se tomu ale má postavit? Politik, který pro jedno volební období, nakonec zaprodá ty, kteří ho živí? Takový feudál si sice přivážel kolonisty, aby měl dost pracovních sil, jenže nepřiváděl si na panství darmožrouty, tak hloupý nebyl. Dnes má volební právo každý tydýt a dobře víme, že takoví nemyslí dopředu ani pár týdnů.

Která tradiční hodnota zůstala posvátná a nedotknutelná? Ani ta rodina ne. Dokonce samo mateřství ne. Prostě těch kritických bodů je více. Jako společnost se nedokážeme skoro na ničem shodnout, natož to prosadit.

Jinde na tom nejsou líp. Co třeba sledoval Cameron těmi návrhy opatření proti lidem z východu? Asi by se měl projít vlastní zemí. Rok u nás ve městě žil starší človíček, takový vousatý, celý v červeném, v bermudách. Každý si ho všiml a zapamatoval, jezdil  s MHD na nákupy do Penny a krásnou angličtinou si s lidmi povídal. Tak jsem jednou slyšela, co odpověděl na dotaz o minulosti a budoucnosti: odešel z Anglie, protože už se nechce na to dívat, není to už země jeho mládí, ve městech samí přistěhovalci. Každý rok jede do další země, která vypadá normálně a tam skromně žije. Před ČR byl na Zélandu, pak chtěl do nějaké klidné části Kanady.

Má vůbec ta Unie nějakou vizi? Měla zůstat obchodním spolkem, nediskriminovat se vzájemně cly a klidně by to stačilo.

5 0
možnosti
AF

A72l70e53n80a 49F61i43r41s69t

3. 12. 2014 23:29

paní Vojteková - Belgičané neodstranili vánoční stromek na tlak nějaké menšiny. On to totiž žádný vánoční stromek nebyl, nýbrž barevná skládačka obrovských krabic a tlak vyvíjeli občané všichni, protože se na tu umělou hrůzu nemohli dívat. Dnes stojí v Bruselu obrovská jedle dovezená přímo z Rigy!

Kdo vás platí za šíření podobných fám a nesmyslů ?

8 0
možnosti
OF

Cítím va vašich slovech faleš. Jako obvykle. Co  jsou to vropské kořeny ?

Je to víra, katolická víra. Evropa má křes´tanské kořeny. Kdo jsou dnes katolíci ?

Jak jim říkáte ? Černoprdelníci. A to už před dobou vašeho falešného proroka a

falešného člověka T.G.Masaryka. Přečtu si pár vašich článku a vidím vám až do žaludku:

Nemáte ráda černoprdelníky, jste proti restitucím, zbožňujete Masaryka.Nemylím se ani v jednom !Jinak jste ale sympatické děvče, ve vašich článcích ale vidím především hodně

osobní úzkosti.Malthova teorie stále platí, lidí přibývá geometrickou řadou, potravin přibývá řadou aritmetickou. Další váka obnoví zase poněkud rovnováhu. I tak se na to můžeme dívat.Pokuď chcete chránit Evropu vraťte se ke kořenům. Ale k těm opravdovým,. ne k těm komunistickým /.P.S. nejsem katolík/.RvRvRv.

3 1
možnosti
SB

Kořeny Evropy nejsou v nějakém náboženství. Kořeny Evropy spočívají v tom, že tady žili lidé, kteří se museli připravovat na zimu. To v nich vytvořilo určitou cílevědomost, jak pokud jde o práci, tak i pokud jde o šetření. Navíc je to náročný proces, takže (i když to bylo tvrdé) za pochodu byli vyřazováni jedinci, kteří na to nestačili, a tudíž se prpováděla jistá selekce.

Arabové a Afričané to po této stránce měli snadnější, zima u nich neexistuje buď vůbec, nebo jen ve velmi mírné formě, a tudíž ten selektivní tlak a ten vznik cílevědomosti u nich neproběhl. Nemohou za to, ale prostě jsou jiní. A když tady budou desítky milionů jiných lidí, tak rozvrátí náš systém už jen svou přítomností.

Důkaz toho, že Evropa stála více na tomto principu než na nějakém křesťanství, jsou Židé, kteří křesťany nejsou, ale žili s námi a museli se zapojit do našeho hospodářského procesu. Plně se tady uplatnili a přinesli velký vklad do evropské kultury.

A katolictví? Zrovna Poláci jsou katolíci až na půdu, ale zároveň jeden z nejvíce antisemitských národů. Češi jistě mají dost důvodů za hodně věcí se stydět, ale být Polákem, tam bych se styděl právě za ten strašně silný antisemitismus.

P.S.: Nejsem Žid, aby to nevypadalo, že to píši z důvodu, že by se mě to týkalo osobně.

4 2
možnosti
Foto

Nehrozí. Už nastal, když jsme odmítli rozum otců a dědů a odhodili je jako balast někam do 18. století.

5 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik