Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Jsem islamofob a hrdě se k tomu hlásím. Taktéž jsem fašisto/nacistofob a komunistofob. Všeobecně jsem totalitofob, protože tyto tři totalitní ideologie mají za cíl mě zabít, zotročit, nebo alespoň ponížit do role člověka druhé kategorie, pokud se totalitě nepodřídím.

 Pokud mě někdo chce obvinit z rasismu, tak mám za kamarády cikány, černochy i jednoho Kurda. Pokud mě někdo chce obvinit z nevzdělanosti, tak mám VŠ - ČVUT a navíc MBA vystudované v USA. Projel jsem kus světa a pár let jsem žil v Londýně. 

Veškerá moje životní zkušenost mě vede k pevnému přesvědčení, že islám je zlo a multi-kulti propagace islámu je cesta do pekel. Navíc podle mého názoru naplňují podstatu trestného činu "podpora a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka.

2 0
možnosti
RL

Karma-není co dodat[>-]

2 0
možnosti
MS

Divam se do historie clanku autorky a je to porad o jednom - jak nas ohrozuje islam. V zemi kde je cca 3 tisice muslimu mi toto tema pripadne zcela nezajimave, ale v posledni dobe se jej chyta hodne lidi (vcetne Pitomia z Usvitu, uz pred volbami se projevil jako maly cesky Hitler).

V kazde totalitni zemi je statni doktrina (fasismus, socialiasmus, ruzna nabozentsvi, atd), jejiz ucelem je ostatni ovladat a kdo se odlisuje tak jej umlcet. Je zajimave ze autorce clanku dodnes nedoslo (nebo to vedomne skryva) ze radikalni muslimove pochazi primarne s chudych zemi kde byla ci je u moc totalitni vlada. Osobne jsem o napr. o silnem terorismu hnuti z Jordanska (demoktraticke kralovstvi) zatim nic neslysel.

0 3
možnosti
JV

no, do hospodské debaty na vsi fajn, ale ve skutečnosti duté, abych zůstal slušný. A chce snad autorka na konci svých mentálně jistě pozoruhodných vývodů sdělit, že islamofob je prostě jen dobrý člověk, který akorát nesnáší zvěrstva páchaná Islámským státem a fundamentalisty? Inu, pak je islamofobem asi i většina muslimů. Ale taková úvaha je na autorku asi složitá. Ostatně jako pro všechny, kteří mají rádi "pořádek". Zlo-dobro, černá-bílá. Jednoduchý svět pro jednoduché lidi. Stejně jako třeba za druhé republiky, akorát tam se tato schémata používala proti židům.

4 5
možnosti
Foto

No, jen vám jaksi uniklo, že s nálepkou islamofobové přišli právě zastánci islámu ;-D

2 0
možnosti
AJ

Autorka by v první řadě měla definovat, kdo je islamofob, resp. multikulti a jaký je jejich cíl. Pokud si koupím v Praze Kebab od Maročanů, pokud fandím Teplicím, kde hraje muslim Mahmutovič a kdysi tam válel další muslim Džeko, pokud jsem na vysoké chodil na pivo mj. s azerbajdžánským muslimem, pokud jsem si užl dovolenou v Íránu víc, než dovolenou v Chorvatsku, jsem multikulturalista?

0 0
možnosti
Foto

Ne. Multikulturalista je člověk, který si myslí, že všechny kultury jsou si rovny. Jenže když jedna kultura uznává lidská práva a druhá je potlačuje, těžko můžeme mluvit o rovnosti kultur. To je nesmysl.

8 1
možnosti
Foto

Muslimové (...) mají na svou víru právo jako kdokoliv jiný na jinou (nebo„žádnou“) za předpokladu, že jsou ochotni tento princip respektovat. Úkolem (...) není rozněcovat a přiživovat strach z islámu, aleuvádět (historickými zkušenostmi dobře prověřený a tím i univerzálně platný)princip svobody a tolerance v život. Pokud za něj budeme ochotni většinověpřinášet třeba i oběti, pak se šíření islámu v Evropě (ačkoliv jde oskutečnou hrozbu) nemusíme hystericky obávat. Jeho extrémistické projevynevyplývají jen z jeho (domnělé?) podstaty, ale především z jeho vlastnívnitřní krize (týkající se nejen idejí a ideologie, ale především praktickéhoživota) mj. v důsledku konfrontace s (reálně?) úspěšnějším a efektivnějšímZápadem (mnohé projevy islámu jsou zřetelným výplodem masového komplexuméněcennosti). Tato konfrontace neohrožuje jen nás, ale především samotný islám(proto ta zuřivost). Demonstrativní pálení koránu je tak nejen projevemnáboženské netolerance (nesnášenlivosti), ale dokonce fatální chybou: muslimymáme ve vlastním zájmu rozdělovat, nikoli sjednocovat proti nám (psát na bomby„merry christmas“ už není ani to, ale do nebe volající zhovadilost). Je třeba si ujasnit, zda jsou „... perzekuce oponentů, bičování, sekáníkončetin, stínání, vraždy, krevní msta, kamenování a jiné bestiality ...“(citát z jedné tematické diskuse) špatné samy o sobě, nebo zda jsou zlemjen tehdy, když je páchají jiní.

5 3
možnosti
Foto

Za předpokladu, že jsou ochotni tento princip respektovat... No právě, to oni respektovat nehodlají. Vy v podstatě obhajujete politiku appeasementu. Kam taková politika vedla, víme právě z dob nacistického Německa. Nebo se to dá přirovnat i k syndromu týrané ženy, která neustále obhajuje násilníka... ,,Když se budu více snažit, on mě už nezmlátí"... ,,Když budu poslušnější, bude mě mít více rád." Vy píšete, že "mají na svou víru právo jako kdokoliv jiný na jinou (nebo„žádnou“) za předpokladu, že jsou ochotni tento princip respektovat"

--- Respekt k tomuto principu je neslučitelný s inherentně dobyvačnou a nesnášenlivou povahou islámu.

"Úkolem (...) není rozněcovat a přiživovat strach z islámu, ale uvádět (historickými zkušenostmi dobře prověřený a tím i univerzálně platný) princip svobody a tolerance v život."

--- Univerzálně platné a ověřené princip svobody jsou přímém rozporu například s právem šaría, které je nedílnou součástí islámu (napořád, neboť inovace náboženství - bid'ah - je závažný hřích). Strach a odpor k něčemu, co je ze své podstaty agresivní a neslučitelné s lidskými právy (navíc s minimální šancí na reformaci) není nic špatného - ať už jde o islám či nenáboženskou ideologii jako např. nacismus.

"Jeho extrémistické projevy nevyplývají jen z jeho (domnělé?) podstaty" - Ta podstata není domnělá - nejlepší ilustrací podstaty islámu je jeho prorok Mohammed, nedostižný příklad dokonalého muslima - a ten byl jak známo grázl, vrah, lupič, genocidní diktátor, manipulativní lhář, prznitel holčiček...

6 0
možnosti
KJ

Tradiční konvičkářská polarizace na inteligentní, logicky uvažující a rozumně konzervativní jedince ... a levicové blouznivce bez vize.

Vypíchnout pár atributů spíše krajního uvažování a postavit na tom argumentaci, následně se vůči ní vymezit a aplikovat na celé, opačné názorové spektrum je opravdu vhodné elocutio pro server, který se sám nálepkuje jako médium pro kritické myšlení. :-)

Ale je to vlastně v pořádku, díky tomuto uvažování se nikdy nic reálně neposune a zůstane u povrchního recyklování ve stylu "my a oni", u ignorování šedé reality, která je hybnou silou změn.

7 11
možnosti
Foto

No tak tohle je vážně výplod hodný "génia". V článku i diskusi je mnoho jasných argumentů, konkrétních případů, článků, statistik, atd. Tak na to reagujte, vyvracejte, předložte důkazy, fakta, argumenty. Od vás ale nezazněl ani jeden, dokážete maximálně útočit ad hominem a hrát se na toho morálního arbitra. Potrefená husa se ozvala ;-D Na jedné straně odsuzujete dělení na "my a oni", na straně druhé to sám děláte a píšete o nějakých konvičkárcích :-)

10 2
možnosti
Foto

Obviňování z multikulturalismu je v principu stejné "nálepkování" a "házení do jednoho pytle" jako obviňování z islamofobie (a naopak). Zařazením oponenta pod nějaký ismus nebo fobii si už nemusíme lámat hlavu s tím, co nám sděluje, protože víme dopředu, že je to lotr.

6 5
možnosti
Foto

Ale to není žádné nálepkování. Jak mám tedy nazvat příznivce multikulturalismu? Příznivce komunismu nazýváme komunisté. Příznivce kapitalismu nazýváme kapitalisté. Kdo rád chodí na houby, toho nazýváme houbařem, atd. a není na tom nic špatného. Co je na označení "multikulturalisté" dehonestujícího? Mně označení "islamofobové" nevadí, jen to označení považuji za nesmyslné a nelogické. Protože fobie je bezdůvodný strach, což v případě islámu neplatí (je to podobné jak jsem to popsala ohledně xenofobie). Podle této "logiky" by pak odpůrci komunismu měli být komunistofobové a odpůrci nacismu zas nacistofobové.

9 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik