Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LR

"Sociální inženýrství" tu bohužel výstižný výraz. Žádná úřední ustanovení nemohou nahradit, natož vygenerovat, citové pouto dětí s jejich rodiči a jejich zdravý citový vývoj. Naopak, takováhle čistě úřední praxe může z normálních dětí udělat bezcitné roboty, čehož je Breivik dostatečně odstrašujícím příkladem. Tady by se příslušní norští činitelé už konečně měli pořádně chytit za nos, ale místo toho v tom svém byrokraticky pojatém "blahu pro děti" dále pokračuji. Jednou sklidí, co zaseli.

2 0
možnosti
FB

Vážená autorko, ačkoli nejsem zrovna příznivcem Barnevernet, tak Vaše manipulace s čísly v jeho neprospěch je do nebe volající.

Cituji z článku: "V Norsku se ročně narodí 60 000 dětí a norský Barnevernet se zajímá o 25 000 dětí ročně. Tudíž o více než třetinu. To je naprosto šílené!"

To šílené není, šílená je vaše interpretace těchto čísel. Pokud ovšem za děti nepovažujete pouze osoby mladší jednoho roku.

Budu-li předpokládat, že hranice plnoletosti je (stejně jako v ČR) 18 let a dítě = osoba, která není plnoletá, tak se dostanu k číslu 1 080 000 dětí (za předpokladu že za posledních 18 let konstantní).

A 25 000 z 1 080 000 je cca 2,3% sledovaných dětí. Přičemž do tohoto výpočtu nejsou zahrnuty děti, které nespadají do kategorie porodnosti (migranti apod).

1 1
možnosti
FB

*za předpokladu že porodnost je za posledních 18 let konstantní

0 0
možnosti
JK

Názor někoho, komu dost hodně věřím a je tamtomu dění docela hodně blízko -

Tak už je jasné, co skutečně je za pádem ministra Chládka - dětské domovy a snaha dostat je z gesce MŠMT pod MPSV. Marksová na to tlačí, Chládek to odmítal. Chládek padá, Marksová bude dočasně řídit MŠMT ...

Ve své snaze založit jednotný český barnevern (v překladu "dětské blaho") chce pod sebe soustředit maximum agendy, která se dětí týká.

Na pozoru by se měl mít i ministr zdravotnictví, protože MPSV chce ovládat i zdravotnická zařízení pro děti, zejména kojenecké ústavy.

Ovládnout chce dětské domovy a kojenecké ústavy proto, aby je mohla snáz zrušit ve své snaze vnutit nám systém přechodné pěstounské péče.

5 0
možnosti
PK

Přesně k takovým koncům vede sociální inženýrství. Na počátku byla jistě snaha ochránit děti a na konci je zpupná organizace, která se nad zákon a mimo zákon. Dětí unesených legálně z moci úřední je mi líto, ale pokud sami Norové nenahlédnou na zvrhlost svých institucí, asi není síla, která by prosadila přirozené právo dítěte na biologické rodiče.

Bohužel takto se může zvrhnout naprosto každá instituce, která se stará o "správný" přístup k čemukoli, např. ekoterorismus je další možnou hrozbou.

10 0
možnosti
JN

Bude kritizovat země, kde se občas najdou děti vězněné na řetězu ve sklepech. Jdeme příkladem že ano. Pokud řetěz drží matka je vše ok. Ach jo, kde se ve vás vzalo to buranství za které se při cestách do ciziny my normální musíme stydět a říkat. "Iam not from czech republic"? ;-D

1 12
možnosti
Foto

No nic, je čas jít spát. Chci jen dodat: Kdosi nás, co podporujeme paní Michalákovou nazval fanatiky. Já se přiznávám, že jsem v tomto případu fanatik, protože i kdyby se ukázalo, že paní Michaláková děti mlátila hlava nehlava, tak Norsko nemá žádné právo k tomu, aby je odebralo a drželo, navíc každého zvláště. Oba jsou stoprocentní Češi a to že se v Norsku narodili, neznamená nic víc, než že místo narození mají právě v této zemi. Nezískali tím občanství a neztratili své, české.

Jenže, paní Michaláková, jak rozhodla norská policie, neprovedla nic, zač by mohla být stíhána. Proto je nutné jí pomoci a hlavně pomoci dostat děti tam, kam patří.

A ještě něco, je zajímavé, jak zde někteří naznačují, že Norové mají pravdu, jenže nepíšou kteří Norové. Ti co v rozporu se závěry šetření zadržují cizí občany, anebo norská policie, která řekla že paní Michaláková se ničeho nedopustila?

16 0
možnosti
JN

Dejte mi sem odkaz na ten spis Norské policie... 

(Nedá ani dát nemůže, jen tlumočí bulvárek, ne Norskou policii)

Vyjádření policie bylo, že k prokázání obvinění nemá důkazy.

0 4
možnosti
RH

Myslel jsem, že kritizujete cizince, kteří někam přijdou a čekají, že se místní systém přizpůsobí jejich zvykům... :-/

4 8
možnosti
LV

O jaký kulturní zvyk se jednalo a jedná v případě rodiny Michalákových?

5 0
možnosti
MK

R^ Jako obvykle, dobře napsáno.

6 1
možnosti
Foto

Brát lidem jejich peníze a jejich děti  a zakazovat ještě těmto lidem aby se proti tomu bránili, může jen stát.

3 0
možnosti
JN

Pana Státa mám také plné zuby ;-D

2 1
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik