Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HS

Jendou se k téhle paní i jejím dětem budou chovat lidé tak, jako se se chová ona k nim. Neboť vše se nám vrací.

0 0
možnosti
HS

Vše se nám vrací. Co není říkáte o druhých, jaký postoj máte k těm, co jsou v nouzi, patrně prožijete sama i vaše děti. Můžete jen doufat, že jiní se k vám pak nebudou chovat tak, jako vy k nim, ale to je jen malá útěcha, že?

0 0
možnosti
Foto

Mam navrh jak tento problem vyresit:

Uprchliky by kazdy stat mel prijimat dobrovolne, s ohledem na vlastni zajmy.

Jestlize se suvereni stat rozhodne uprchliky prijmout, melo by to byt v souladu s vuli vetsinoveho obyvatelstva a bez nesmyslnych narizeni, kvot ci politickych natlaku z venku.

Obetovat vlastni zajmy kvuli jakymsi absurdnim pokynum ze zahranici je cestou do pekel.

Jestlize se stat rozhodne z jakychkoli duvodu uprchliky neprijimat, melo by toto rozhodnuti byt jinymi staty respektovano. (hlavne proto, ze jim do toho nic neni).

Kdyz jim to presto bude vadit, nikdo jim nebrani v tom, aby si jich natahli do sve zeme o to vic...to je ciste jejich vec.

Jinak chapu ze v CR existuji urcite zajmove skupiny, ktere o tyto uprchliky stoji, nebo to alespon predstiraji.

Nejsem proti....ale navrhuji aby si je clenove techto spolku a organizaci ubytovali u sebe doma, na vlastni naklady a trestni zodpovednost v pripade, ze se uprchlici dopusti trestneho cinu.

Problem vyresen.

1 0
možnosti
PT

P54e62t24r 74T61a62f84t

5. 8. 2015 8:58

Nechapu. Jen v Mnichove ceka na azyl pres 200 tisic lidi a odhaduje se, ze letos to bude celkove v Nemecku okolo pul milionu a pritom se tam z toho lidi nehrouti.

U nas mame odhaduju tak tisicovku zadatelu, ktere nikdo osobne ani nevidel, ale strach a nesnasenlivost leti na plne obratky. A taky jednoducha "naci" reseni - je mi z podobnych hloupych lidi smutno.

Doporucuju si neco o migraci precist - treba prave v ekonomicky nejuspesnejsi zemi: http://www.tatsachen-ueber-deutschland.de/cz/spoleenost/main-content-08/migrace-a-integrace.html

3 14
možnosti
PN

P73e46t37r 32N18o88v57á31k

5. 8. 2015 13:44

ale oni se v tom Německu taky bojej imigrace (a mám tam příbuzný a spoustu známejch a kolegů, takže to vím přímo od nich), akorát jsou tak vycvičení z poválečného období, že se bojej projevovat názory odporující oficiálnímu proudu ještě víc než u nás.

5 1
možnosti
PS

Po internetu obíhá tohle:

 

Jirka Kobza: Rád bych se vrátil k jednomu staršímu článku, který jsem napsal na základě svých zkušeností z Afriky. Bohužel se ukazuje, že jsem měl plnou pravdu, zdravotní stav imigrantů nikdo nekontroluje a pouští je sem se vším co v sobě přináší. Jejich děti se mohou ve škole potkávat s našimi dětmi, které na jejich nemoci ani parazity nemají protilatky a jsou tedy daleko snáz náchylné podlehnout nákaze. Sobotkova vláda prohlásila, že sem bude brát dobrovolně "utečence" z Afriky, ale už neřekla, kdo zaplatí jejich vyšetření a případné léčení pohlavních chorob, otevřené TBC, chlamydií, ameb, schisto somas, dysenterií, plicních chorob a především AIDS. Není už na čase se vlády zeptat, jak to chtějí řešit a za čí peníze? Komu poslouží epidemie v Evropě? Americkým farmaceutickým koncernům?

14 1
možnosti
VO

Nemichate dve veci dohromady? Nelegalni migranty a vybrane utecence?¨

Pokud vim, tak vlada nabidla ta mista pro utecence s tim, ze bude mluvit do toho, koho sem pusti a koho ne.

To, s cim se EU potyka ted nesou legalni migranti a zadatele o azyl, ale - jak to trefne kdosi napsal v distusi pod jinym clankem - je  to nalet kobylek. Utecencu z valecnych zon je sotva polovina. Zbytek jsou ekonomicti migranti, kterym nekdo nakecal, ze v Britanii litaji peceni holubi samy do pusy.

1 0
možnosti
KJ

Vzpoury v uprchlických táborech se děly i v 80-tých letech, když západní Evropa brala uprchlíky z východní.. Konkrétně vím o Itálii. Když lidé už nemají co ztratit, přestanou se chovat civilizovaně...Samozřejmě pokud se civilizovaně chovat umí. V zemích, odkud přichází, nebývají parlamentní volby, ale nová vláda pochází většinou z násilného převratu. Násilí je tam společenskou normou - prostředkem, jak změnit to, co se jim nelíbí!!

3 5
možnosti
JS

tak at si to u nich doma nasilne zmeni a necpou se sem. Tady to funguje jinak, nez u nich.

11 1
možnosti
PK

Kromě multi kulti pomatenců je významný i byznys s uprchlictvím spojený a ten není malý. Hlavně když stát milionky či větší řád přihodí.  Také existuje nemálo žen, které po nových sličných příchozích touží.

2 0
možnosti
LK

Já bych z celé záležitosti v Bělé vybral to pozitivnější. Ti, kteří to tam demolovali jsou určeni k deportaci zpátky domů, protože jim statut uprchlíka nebyl přiznán. A je docela pozitivní vidět, že systém nefunguje zas až tak špatně a dokáže alespoň nějak rozlišit mezi uprchlíkem a migrantem. Myslím, že těm prvním by lidé byli ochotni pomoct, když mezi nimi nebudou ti druzí.

2 0
možnosti
VO

Nekteri by nepomohli ani uprchlikum sotva se poluzicim hlady, protoze "sami maji malo" a "maji dost svych problemu" a "at to resi ti, co to zavinili".

2 5
možnosti
Foto

Článek pěkný, akorát teda nevím, jestli jsou Novinky dobrým zdrojem.

1 0
možnosti
Foto

Díky za přínosný článek. Snad Sobotkovi konečně dojde, že uprchlíků tady máme dost a že sem už žádné dobrovolně přijímat nebude.

9 1
možnosti
VO