Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Celý koncept lásky k vlasti a k vlastnému národu (a jeho tradíciám) vzniká v rodinnom prostředí. Žiadna škola ani filozofia ho nedokáže v trvalej miere zničiť, ak sú správne zasadené základy tohoto konceptu. Ak je niekto tak slabý (mentálne aj vôľovo) a nerešpektuje silu rodinného prostredia, jemu budú všetky podobné filozofie blízke a bude si pomocou nich ospravedlňovať svoj odpor voči vlastnej rodine a vlastnímu národu. Pani Vojteková, vy sama ste teda krásnou ukážkou toho, ako na vás táto škola pôsobila - sama ste zradila svoju príslušnosť k vlastnému národu (slovenskému), sama ste ateistka, sama nemáte väzby na pôvodnú rodinu a sama ani nemáte ďalších potomkov. Zrejme vám tieto súvislosti v návale vášho spravodlivého boja unikli, ale to ma vôbec neprekvapuje.

0 6
možnosti

Korporátní sekty jsou v letním útlumu a šarlatánek nemá koho oblbovat -  z čehož je frustrován a své frustrace si vybíjí tady ;-D

9 0
možnosti
JK

P. Vojteková zreje ako víno. Jej články sú čím ďalej tým lepšie. Karma.

15 2
možnosti
DB

Přečtěte si kritické příspěvky jiných diskutérů a uvidíte, že to tak jasné není.

1 2
možnosti

Autorka jaksi zamlčuje, že ať už si o marxismu a neomarxismu myslíme cokoli, je to dnes naprosto okrajový myšlenkový proud. Současnou podobu světa určuje v první řadě neoklasická liberální ekonomie, mající základ spíše v konzervativních názorech, a všeobecný imperativ maximalizace zisku. Nějaké "blouznění" intelektuálů nemá naprosto žádný, nebo jen zcela nepatrný, vliv. Jestli něco dnes destruuje náboženskou a národní identitu, je to globalizační a unifikační působení volného trhu. Takže autorka pláče na špatném hrobě.

Kdybych chtěl být jízlivý, tak bych se ptal, proč chce tu českou národní identitu zachovávat? Kvůli několika málo výjimečným jednotlivcům, kvůli krásnému jazkyku...? Dejme tomu. Na druhou stranu v posledních několika desetiletích máme na kontě jen tři období kolaborace s cizí mocí: protektorát, normalizaci a kolaboraci s nadnárodním kapitálem vedoucí k jakémusi druhému kolu normalizace. Světu jsme mezitím stihli dát nové slovo "tunelling" a Krejčíře. Zato se předháníme v xenofobním zaujetí proti běžencům, kteří k nám ani nechtějí...

5 19
možnosti
VR

Stejně si myslím, že tahle puntíkatá soudružka neexistuje. Vzhledem k frekvenci jejich článků, které jsou publikovány v takových žumpách jako Protiproud, Zvedavec, Nová republika, PL atd. by nesměla dělat nic jinýho...:-/Rv

1 22
možnosti
Foto

Jak je vidět, tak takové "žumpy" čtete.

9 0
možnosti
MR

Jednoduše, udělat to po čem jde každá totalita ať hnědá nebo rudá. První na ráně je vždy inteligence a tvůrčí duševní jádro společnosti ... .

Co se dělo po race 1938 ... . Ještě horší stav a stalinistický teror přišel s rokem 1948, kdy zde byl doslova hon na živnostníky, sedláky, duchovní byli zavírány do koncentračních táborů, inteligence do pracovních táborů a zákazy pro rodiny, děsivé monster procesy, kde vlastně už systém požíral sám sebe.

Kdo mohl tak emigroval. Pokus o regeneraci společnosti přišel v 60 letech ale byl zadušen normalizací a další vlnou emigrace a čistkami.

Z toho co tvoří podstatu národa zde nezbylo nic a vzor bylo Rusko.

Obávám se že dnes už nejde zničit národ proto že už žádný vlastně není jen sociální rovnostářská společnost, jež zadusí jakoukoliv regeneraci společnosti.

Co už lidí od nás odešlo ... . 

Jestli by zde byla funkční společenská smlouva, tak by náš odsud nebyl toliko na nízkých politicích ale na opravdových osobnostech, i státnicích.

Místo toho zde vládne mlčící většina jež si vybírá svá politiky a jsou v zájemné symbióze ... .

6 1
možnosti
DB

Je to sice čtivé, ale prapodivné. Skutečnost, že je nějaká skupina lidí prodchnutá nesmyslem starým dva tisíce slov, nutně neznamená, že v tomto nesmyslu-----víra v boha a potrestání v pekle----musí pokračovat.

V Německu vystupují lidé z církve vyšší rychlostí než se tam přesouvají běženci.

Nejde nátlak z EU, oni to dělají dobrovolně. Již nechtějí žít v církevní lži. Problém s vírou, je následující, ona má v sobě něco dobrého a něco totálně špatného. A pro to se víra tak těžko kritizuje. Jde tedy o to vyjmenovat pozitivní stránky křesťanské víry a vyjmenovat negativní stránky křesťanské víry. A pak se pokusit s tím něco udělat. Například, převzít pozitiva a položit je na jinou platformu než je platforma lži.....nebo...rádoby skutečnosti, kterou ale za dva tisíce let nedokázal nikdo vědecky doložit. 

Lidé mohou být dobří aniž by věřili v boha a právě tak mohou být špatní i když věří v boha. Takže dobrotivost lidí se vírou v boha a v křesťanství nedá zdůvodnit. 

Takže odstranění víry a nastolení chápání a vědění je jen ku prospěchu všech lidí. I těch méně sečtělých a méně přemýšlivých.

Krom toho i v zde používáte slovo NEOMARXIZMUS ne zcela přesně a to je pak problém. Nemůžeme se domluvit a spoust lidí neví, co neomarxizmus je a vy to nikde nevysvětlujete...asi předpokládáte, že každý svářeč doma u pc to ví. Ale to asi bude omyl.

Zde si laskavě přečtěte co neomarxizmus je. Doporučuji jak českou tak i německou  jazykovou verzi. Je tam toho víc a snáze se dá pochopit, že něco jako NEOMARXIZMUS vlastně neexistuje. 

zde úryvek

V současném mediálním diskursu bývá pojem "neomarxismus" užíván povrchně a propagandisticky jako dehonestující nálepka pro řadu odlišných liberálních, levicových a ekologických postojů, aniž je jakkoli zřejmá jejich vazba na Marxovu teorii. Záměrem tohoto nálepkování bývá zejména snaha diskvalifikovat tyto postoje jako údajná kryptokomunistická rezidua.[1] Těžko obhajitelnou je obzvláště snaha považovat multikulturalismus za součást neomarxistické a

4 7
možnosti
BH

jinak samozrejme pro znale zadna novina..ty tzv. "nechtene dusledky" multikulti obohaceni/imigrace byly tim pravym duvodem... rozbiti/naruseni vcelku homogenni na krestanskych zakladech postavene evropske spolecnosti ;-)

10 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik