Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1) Fabriky nemají kde sehnat pracovníky.

2) Některé práce nechce nikdo dělat, protože jsou špatně placené.

3) Máme málo dětí a vymíráme

4) Tvrdit, že nevzít si uprchlíka domů je projev xenofobie, je přece nesmysl. Máme ubytovny, které zejí prázdnotou (shodou okolností ve městech, kde se nedaří sehnat pracovníky do výroby).

1 0
možnosti

add 1) průměrná nezaměstnanost v EU je kolem 9,5% = lidí pro práci je tedy dost ==> řešení : motivovat k přesunu (dlouhodobě levnější než sem tahat kde koho)

add 2) To že jsou špatně placené může znamenat i to, že zaměstnavatel chce pro sebe víc a víc. Životní úroveň stoupá a s ním i náklady. Nedivte se, že lidé chtějí určitou sumu aby přežili ==> řešení : sociální programy pro lidi, kteří vezmou nevýhodnou práci

add3) Málo dětí je hlavně proto, že si dost lidí uvědomuje, že na to prostě nevydělá ==> řešení : Sociální programy pro pracující mající 3-4 děti (ale důsledně dodržovat nějaké maximum)

add4) Ty ubytovny by se dali využít lépe než jako ubytovny pro migranty ne?

0 0
možnosti

Pripomela jste mi soudruzku u prepazky na poste, co se misto obsluhovani zakazniku vykecavala s kolegyni. Kdyz ji to bylo vytceno, ohradila se, tak to pojdte delat misto mne.

To tsk si ty uprchliky vemte k sobe domu je snad jeste ubozejsi.RvV

1 2
možnosti

Já myslím že společnost není xenofobní ani trochu. A to z toho důvodu, že cizinců se u nás více méně neděsíme. Podle mého většina lidí se klidně seznámí s někým z irska, ameriky, francie a ještě mu pomůže nebo ho pozve na kafe domů. Společnost je spíš vyhraněná rasisticky. Protože odsusuje jiné lidi podle rasy, národnosti a náboženského vyznání.

Takže bysme měli věci nazývat správným jménem.

Podle mě pokud někde zuří válka, kterou málokdo z nás zažil, je třeba pomoct pokud nás o ní někdo požádá. I za druhé světové nám bylo v evropě pomoženo uprchlíci se odsud řinuli do všech koutů světa a nikdo je zpátky neposílal. Pokud se za totality někomu podařilo odejít (a to nebyla válka) nevrátili ho zpět a nezavřeli se před ním dveře.

Druhá možnost pro mě osobně nepřipadá v úvahu a tím mám myslím uzavřít hranice a dělat že se nic neděje.

3 1
možnosti
Foto

Ano, nicméně. Má smysl řešit individuálně, zda toho daného člověka lze přijmout. Mezi uprchlíky BUDOU a JSOU ti, kteří nejsou ani "ekonomičtí" ani "političtí" uprchlící (toto dělení je jinak naprosto stupidní).

Jediné řešení této situace, je řešit tuto situaci na místě vzniku - v Africe a na Středním východě.

Těch lidí totiž je a bude mnohonásobně více než třeba za 2. sv. války. Populační potenciál Afriky je obrovský.

0 0
možnosti

Definice sluníčkáře: dobroser, co by se za peníze druhých rozdal.

1 0
možnosti

Mám prostor a finance na ubytování jednoho uprchlíka a nějak se pořád nemůžu dozvědět kde se "přihlásit". Pošlete kontakt. Díky

Vám na oplátku posílám toto: http://www.mpsv.cz/cs/14502 a očekávám, že si domů vezmete jedno české, bílé, opuštěné dítě.

Pa

2 0
možnosti
Foto

To je ale čirá demagogie - Vás bych si přeci domů také nevzal a Vy mně taky ne. :-) Takže podle Vašeho vlastního názoru jste "sluníčkářka" jak vyšitá (i když evidentně nevíte, koho tímhle pojmem F.X.Doležal ve svém seriálu označil)

4 0
možnosti

J20a48n 14H80a48v85r28d41a

2. 9. 2015 9:57

Demagog jste vy pane. Vojteková nastavila zrcadlo lidem - elitářům, kteří káží falešnou morálku 90% obyvatel v ČR. Samozřejmě, že to je nadsázka, nikdo by si cizí lidi domů nevzal, natož lidi se zcela odlišnou morálkou, jinými hygienickými a stravovacími návyky, zvyklými bojovat o přežití jakýmikoliv prostředky. A proč bychom měli souhlasit s obsazováním evropského území lidmi, kteří do naší evropské civilizace nemohou zapadnout, když je jasná zkušenost nefunkčnosti jejich soužití s evropskou civilizací. Obrovská ghetta v západních státech jsou výmluvná.

0 0
možnosti

J11á90n 96L27o10s41k98o58t

2. 9. 2015 7:12

Nuž pani Lea Vojtekova, vynikajúco napísané. R^R^R^

1 0
možnosti

A koho už si autorka vzala v rámci evropsko-křesťanské solidarity k sobě domů? Že by nějaké děti z klokánků třeba? Nebo jiné potřebné? Nebo autorka nechce pomáhat vůbec nikomu? :)

5 2
možnosti

Díky za ty mínusy, jsou důkazem, že analogie s výzvou prezidenta je trefa do černého :)

0 0
možnosti

Paní Vojteková, xenofobie je strach z cizího, ne neznámého (je to přímo v tom slovu: xeno = cizí)

0 0
možnosti

J49a92n 59H17a31v22r16d82a

2. 9. 2015 9:58

Mění to něco na věci?

0 0
možnosti

Skvěle napsané! ... ;-)R^R^R^VEU

4 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik