Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J75a86n 71R97á74ž

3. 9. 2015 16:58

No když jsem viděl snímky z míst, kde se i děti muslimů mají učit lásce k bližnímu, přijímat vědomosti využitelné pro život, historii i informace o zákonitostech přírody a místo toho se probírá stále dokola Korán a slova Proroka ve výkladu imáma, či uláma, nevypadalo to na pohádky, kde dobro vítězí nad zlem.

5 1
možnosti
JR

J18a77n 11R40á49ž

3. 9. 2015 16:56

No když jsem viděl snímky z míst, kde se děti mají učit lásce, přijímat vědomosti využitelné pro život, historii i informace o zákonitostech přírody a místo toho se probírá stále dokola Korán a slova Proroka ve výkladu imáma, či uláma, nevypadalo to na pohádky, kde dobro vítězí nad zlem.

1 0
možnosti
JR

J64a52n 34R89á58ž

3. 9. 2015 16:59

Napřed problémy s odesláním a pak dvakrát. Tablet nebo administrace? Nevím!

0 0
možnosti
OU
Foto

Máte velkou pravdu. Pohádky samozřejmě v hluboké historii nebyly ani tak pohádkami pro pobavení, ale vlastně jakousi "soudničkou" pro široké davy. Často byly dost drsné a často také nedopadaly úplně fair. Sloužily davům k "poznání" a pochopení empirie. Měly varovat a školit. Ty, co kladou důraz na dobré skutky, čisté svědomí, pokoru, pracovitost, houževnatost a vytrvalost - ty známe my. Naučily nás potlačovat v nás tu temnější stránku, jež je víceméně přirozeným elementem každé osobnosti. Islám učí své následovníky nepopírat špatné pocity, učí pomstě, alibismu, násilí. Naše založení je v tak obrovské opozici, že už to víc nejde (snad jedině ještě u hinduistů). Je holým bláznovstvím myslet si, že lze snoubit tyto dvě založení na jedné bárce.

7 1
možnosti
Foto

No, to byste měla číst ty severské....

3 0
možnosti
MK

To nejsou pohádky. Pohádky mají v sobě vždy nějaký morální imperativ. Například, že aby člověk něco měl, musí proto něco udělat. Že zlu se dá postavit dobrem,ale za použití stejných prostředků. Evropské pohádky vychází ze staleté zkušenosti a svým způsobem jsou to morální příklady zasazené do příběhu

13 0
možnosti

Jsou to pohádky. Přečtěte si nějakou cikánskou. Jsou obdobné i když ne až tak agresivní jako ty muslimské.Tím se do dětí dostávají vzorce chování pro dospělost.

4 1
možnosti
Foto

Leo?:) Podle Tvé logiky když tedy muslimské dítě poslouchá pohádku, tak ji v dospělosti vnímá jako fakt...Tak proč ostatní děti neaplikují třeba takové trhání zlé královny pomocí čtyř býků ?:) 

Nebude to mít, třeba, souvislost s tím, že děti časem rozlišují pohádku a realitu?:)

4 1
možnosti
PJ

P81e96t74r 36J56a68r17o63š

3. 9. 2015 14:39

Kdyz se podivate na ty mlade pobouchane "evropanky" co vycestovali do IS, tak jsem dost na pochybach. Nekteri zrejme ano, ale ne vsichni.

2 0
možnosti
MD

Dobry pristup a pohled na vec z daneho uhlu. To potesi. Karma.

11 0
možnosti

R^. Ale počkejte, až se vzpamatuje pan Polický. Ten vám dá!!!

5 1
možnosti
Foto

V tom případě nikdy nedá...;-D;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik