Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Chtělo by to nový Norimberský proces a postavit před něj politiky, kteří dali příkaz rozmlátit státy kvůli svému prospěchu, přestože jim k tomu nikdo nedal právo.  Vím je to utopie.

4 1
možnosti
OK

Ano, vůle navzájem se ničit mezi původními obyvateli Evropy pozoruhodně roste.

3 2
možnosti
Foto

Tak ale kulturu si kulturní pracovníci znárodňovali sami a rádi. Stačí si přečíst příslušné ročníky Kritického měsíčníku, protože zdůrazňovali výchovnou funkci kultury.

1 0
možnosti
JC

Ti k tomu měli už před válkou značně našlápnuto.

1 0
možnosti
Foto

Další dvojí metr je v samotném přístupu k diverzitě.Zatímco všem mimoevropským cizincům je horečnatě zajišťováno právo na jejichkulturu a jejich zvyky, evropské národy a národní cítění mají být dlevrcholných EU představitelů zničeny a sloučeny v jednotné eurocítění aeuronárod. Cesta k boji s multikulturalismem vede právě prosazovánírůzných kultur. Především těch našich. Máme 28 zemí s více či méně rozdílnýmikulturními zvyky, které stojí za to si ponechat, a to v zájmu multikulturnosti.Copak Evropa sama není dost multikulturní? Při bližším ohledání se argumentacemultikulturalistů rozpadne a ukáže se, že jediná jiná kultura, kterou chtějípodporovat, je islám, který sám jiné kultury neuznává. je to všechno velká lež.

9 2
možnosti
OK

Jde spíše o pojem kultura. Kulturní tradice té které země se odrážejí nejen v osobním životě občanů, ale i ve veřejném prostoru na všech úrovních. To, co dělá dnes EU, a dělá to rozhodně špatně, je, že se snaží stát udělat čímsi akulturním, otevřeným pro všechny kultury. Ale dukud se bude stát jmenovat Česká republika nebo Německo, bude to stát postavený na českých respektive německých kulturních základech. Otevřít prostor jiným kulturám je, domnívám se, možné a dělo se tak i děje pořád. Jen je třeba znát MÍRU a HRANICE, k čemuž je nejprve třeba vědět, co je DOBRÉ a co ŠPATNÉ. Zatímco před stoletím se veřejnost v evropských zemích dokázala poměrně dobře shodnout v mnoha etických otázkách, dnes tomu tak bohužel není a rozdíly v uvažování jsou přímo dramatické.

To už samo o sobě je hrozba pro naši budoucnost - fenomén imigrace tu jen tvoří jakousi kulisu, před níž se vyjevuje naše bída.

4 1
možnosti
OK

V době, kdy se u nás vyvlastňovalo ve velkém a lidé nepohodlní režimu se zavírali, mnohým ohroženým spoluobčanům se podařilo utéct na tehdy nijak vzkvétající Západ, poničený válkou. U uprchlíky bylo postaráno, aniž by se někdo ptal na vůli té které země.

Vím samozřejmě, že toto srovnání pokulhává, potíž je ale v tom, že je třeba i současnou migraci vsadit do nějakého kontextu a hlavně dokázat rozlišovat. To co se tu dělá je spíše paušální odsuzování a pohrdání člověkem, který "není náš". A to je nebezpečné podobně jako pokrytectví mnohých "korektních".

3 1
možnosti
JK

Skvělé. Stručné, pregnantní a přesné. Zase jedna, která vidí, že nejde o islám jako náboženství, ale o islám jako politickou ideologii, čili další -ismus = islám-ismus.

9 0
možnosti
Foto

R^Máte pravdu, jen možná poznámku, že zatímco totalita, kterou náš národ zažil v poválečném období byla (a to i přes nespočet obětí režimu) procházkou růžovým sadem oproti totalitě, kterou by nám přinesl islám. To už myslím ani nespadá do formulace pojmu totality jako genocidy.

12 1
možnosti
OK

Bylo by bývalo by kdyby.

2 1
možnosti

Multikulturalismus je jen nacismus s opačným znaménkem - (minimálně) stejně úchylný a nebezpečný.

4 2
možnosti
MT

Vyjádřeno naprosto perfektně ! Leo, díky a pište ! R^[>-]

6 1
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik