Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

Problém je v tom, že se tahle debata příliš vyostřuje a celá situace pak vypadá tak, že jsou zde 2 nesmiřitelné skupiny - z každé skupiny jsou pak druhou stranou konfliktu vybírány ty nejextrémnější jevy ze strany druhé - vypadá to, že jsou tu dvě skupiny - jedna xenofobní a rasistická a druhá zase "sluníčková" s až absurdní naivitou. Přitom skutečnost je jiná - většina společnosti na problém nemá zcela vyhraněný názor a reflektuje argumenty obou stran - bezbřehá migrace není možná, ale na druhou stranu je třeba zachovat chladnou hlavu a problém skutečně řešit, což není otázka krátké doby.

13 0
možnosti
SP

Asi takhle. Extremistický názor potřebuje veřejného nepřítele, extremistickým názorům o žádnou debatu nejde. Nyní je veřejným nepřítelem ten, komu nebude naměřeno dostatečné množství oxytocinu (srovnej: nemá správné proporce nosu a lebky.....).

3 10
možnosti
ZH

Sluníčkářům chybí nejvíc ze všeho mozek...

23 2
možnosti
SK

Spíš z toho všeho mají dobrej džob.

9 1
možnosti
LM

Samozřejmě, že je to s tou xenofobií a rasismem jinak. Když to vezmu z druhého konce, tak co je to taková xenofobie a jakým způsobem se projevuje. Stejně tak u rasizmu, s tím je svět více seznámený z 19. a začátkem 20. století v USA, kdy se vztah mezi bílým a černým člověkem dal nazvat vskutku rasistickým. Což se v Evropě neděje. A ptám se chová se někdo někde na světě nějak rasisticky? Perzekuje v 21. století někdo někoho na základě rasy či víry?

A teď xenofobie, jak se taková xenofobie projevuje? Podle mě skutečný xenofob bude chtít ničit vše co je jiné, (stejně jako pravý rasista má touhu zabíjet jiné rasy). A ptám se je tu někdo někde ve 21. století, kdo by ničil všechno co se odlišuje a absolutně odmítal přijmout a jakkoli se přizpůsobit čemukoli co je jiné?

A závěrem opravdu jsou ve dnešním světě xenofobové a rasisti a hlavně, kdo se zde chová rasisticky a xenofobně?

12 0
možnosti
JR

J61a79r38a 36R82a79n16k

14. 10. 2015 18:37

Slovo pochazi z pocatku 20. stoleti, ale jeho vyznam znali uz Rekove a Rimane, takze s tim USA jste dokonce jeste za Nemeckem;-)

0 9
možnosti
Foto

Malý problémek je, že už v abstraktu citovaného článku vědci zmiňují, že oxytocin může být jednou z příčin meziskupinového násilí. Ono totiž všeho moc škodí...

5 0
možnosti
Foto

Jak jste z té studie zjistila, že zrovna multikulturalistům nefunguje správně mozek?8-o

Když pominu fakt, že takováto izolovaná studie má velmi malou vypovídající hodnotu tak jejím výsledkem je mimo jiné to, že nadprodukce oxytocinu zvyšuje nejen etnocentrismus, ale i agresivitu. Takže pokud někdo nefungukje normálně tak jsou to jedinci s nadprodukcí oxytocinu s velkou mírou agresivity-to na vás konkrétně sedí dokonale.

Každopádně  i na toto se jako u většiny věcí v biologii uplatňuje Gausovo normální rozdělení a halvně na chování má vliv celá řada faktorů ne jen hladina jednoho hormonu.

2 30
možnosti
JC

Oxytocin nezvyšuje agresivitu. To dělá testosteron. Oxytocin je hormon lásky. Ale to je jedno - Vám nemá smysl cokoli říkat. Vás nic nezajímá, vy považujete ideologii za důležitější než realitu.

Je dobře, že existujete a píšete sem na blogy. Mnoha lidem to pomáhá vzpamatovat se z blouznění. Jste takový mantinel, který vrací koule do správného směru. Jste živoucí argumentum ad absurdum. Vy  sám jste dokázal stvořit více fundamentálních antiislamistů než celá Konvičkova parta dohromady.

24 1
možnosti
MK

R^R^R^ Já bych to předložil do orgánů EU, třeba se alespoň některým slůňatům rozsvítí a sami odejdou!??:-/;-) 

Jinak moc dobré.V

7 2
možnosti
SP

Naopak, blbé jako vždy....

2 11
možnosti
MD

Jak zminujete, hormon podporuje etnocentrismus. Ted nam zbyva probrat vnejsi/vnitrni mechanismy, jez jeho tvorbu v tele ridi. Jake, proc, na zaklade ceho, atd. Jinak urcite zajimavy clanek.

0 0
možnosti
JR

J30a13n 50R30á87ž

14. 10. 2015 14:09

Já už si zvykl, že všichni, kdo jsou proti diktátu Bruselu, jsou antievropané

Všichni, kdo nesouhlasí s politikou eurosocialismu jsou pravicoví extremisté

Všichni, kdo chtějí zachovat evropské kulturní prostředí, jak se zde po staletí vývoje ustalilo a tak odmítají tezi, že Islám do Evropy patří, jsou islamofobové

Každý, kdo si uvědomuje rizika nezvladnuté a nekontrolované migrace příslušníků jiných kultur, je xenofob

Takže mně je naprosto jedno, jak mne sluničkáři a jiní dobros*rove nazývají, protože se hlásím k  k výše uvedeným skupinám.

26 0
možnosti
OK

Nevím, co je diktát Bruselu. Vím ovšem, co je převažující politické smýšlení v Evropě.

3 5
možnosti
KS

K87a18r37e16l 50S63a23r40d72a

14. 10. 2015 14:07

Výborně napsáno, karma :-)

16 1
možnosti
OK

Nálepkování těch, kteří mají jiný (nikoli extrémní) názor je hloupost a je to jedna z věcí, která dnešní Evropě hodně škodí. Je jedno, jestli takové nálepky jsou sluníčkář, rasista, xenofob, pravdoláskař, fašista, multikulturalista či hlupák.

Co se týče vaší "hormonální teorie", tak je tak přitažená za vlasy, až to bolí. Nic proti onomu hormonu a jeho možnému vlivu na lidské chování. Ale jak známo, lidské chování je podmíněno tolika vlivy, že takové zjednodušení znehodnocuje jinak poměrně dobré tušené jádro textu, že je hloupé namísto tolik potřebné diskuse o problémech se vzájemně nálepkovat.

3 10
možnosti
KS

K73a88r18e58l 95S68a86r21d32a

14. 10. 2015 14:06

Víte, problém je v tom, že pokud začnete o věci diskutovat, budete právě označen za xenofoba. V lepším případě.

6 2
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik