Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

L32i81b72o41r 41V70a77n66ě91k

19. 10. 2015 12:44

http://www.blick.ch/widget/id4260389?a

Ve Švýcarsku je velmi komplikovaný volební systém, kdy jednotlivé kantony v různé míře vysílají různými metodami zástupce do obou komor parlamentu.

Pokud to mohu laicky posoudit - inspirován panem Mácou,

tak posílení strany výrazně se profilující odporem vůdči najmě muslimským imigrantům, tak výsledek je nárust z 54 na 65 křesel. T.j. dokonce o 20%

Pokud vím, tak výrazně pro-imigrantští jsou Zelení. Ti z 15 křesel poklesli na 11 - t.j stratili čtvrtinu.

Stran je tam mnoho, i různé kantonální, strany s výrazným profilem mimo tuto problematiku -ale i tak je to naprosto výrazný posun směrem k zdravému rozumu.

15 1
možnosti
MT

Promiňte, ale počítat nárůst počtu křesel v procentech tímto způsobem je zcela nesmyslné. Musíte to hodit do kontextu podle celkového počtu křesel v parlamentu, jinak je to nic neříkající. (strana, která ve dvousetčlenném parlamentu získá v jedněch volbách 1 křeslo a v následujících 2, má nárůst 100% a přesto to nějaký dechberoucí úspěch není...:-)).

4 0
možnosti
Foto

Fandím Švýcarsku a moc! R^

A k té údajné "touze po novém Hitlerovi" - v této personifikaci podle mě samozřejmě vůbec nejde po nějaké touze po fašismu, nacismu s katastrofálními důsledky.

Ale spíše jde o jakousi paralelu toho, za jakých podmínek se Hitler kdysi dostal k moci a zavedl vlastně jakýsi drtivou většinou požadovaný "pořádek" oproti naprosto nefunkčnímu chaosu Výmarské republiky.

A v tomto se skutečně současný stav EU tehdejšímu nefunkčnímu binci podobá. A stejně jako tehdy toho lidé začínají mít plné zuby a imigrační krize tady působí jako katalyzátor! 

Jde tady tedy opět hlavně o touhu lidí po zavedení pořádku a odstranění těch strašlivých absurdit a neschopnosti, které nás všechny dusí a ničí.

35 1
možnosti
MO

Švýcaři projevili zdravý rozum. Kéž bychom se podobně zachovali i my.

17 0
možnosti
JR

J43a98r86a 74R52a64n15k

20. 10. 2015 0:52

Tak Svycari meli kliku, ze nemuseli zit 40 let pod kridly dravce a nikdo jim nenicil charaktery:-)

0 3
možnosti
MN

Demokracii v EU nahradil totalitární systém ukrytý pod politickou korektností.

Cílem dekadentních psychopatů, kteří na pozadí řídí tento systém, je otupení veškerých rozdílů, unikátnosti, jedinečnosti, ať už jednotlivců, ras nebo národů, protože šedá masa je tvárnější.

Jako pracovní nástroje k prosazení totalitáři používají média a tzv. neziskové organizace, které fungují na principu autocenzury. To jsou v podstatě ti, kdo usměrňují řadové politiky ke korektnosti a v dnešní době vlastně řídí EU státy. Všimněte si, že je už jedno, jestli se volí pravice nebo levice, vždycky končí u politické korektnosti.

No a těmi potížisty, těmi nepřizpůsobivými vůči tomuto systému, jsou státy jako Švýcarsko nebo lidé jako Zeman, Fico, Orbán... tyhle "populisty" a "Hitlery" je potřeba zcela zdiskreditovat, znemožnit, společensky rozdupat.

Postrachem pro tento nový pokrytecký řád je, když si někdo dovolí systematicky nazývat lopatu lopatou.

36 0
možnosti
JC

S Evropským svazem jak s jedovatým plazem!

Čím dříve z EU vystoupíme, tím lépe pro nás.

21 1
možnosti
Foto

Dobré by byl uvést, že tam vítězí již dlouhodobě a že má o cca 3 křesla v parlamentu víc než v roce 2007 ( o 11 víc než roku 2011) tudíž se nejedná o žádné překvapení a hlavně se nedá říct, že by její vítězství bylo dáno přístupem k migrační politice a EU.

Mluvit o "novém Hitlerovi" jsem nikde neviděl až teď od vás-je to u vás v IVČRN/BPI standard podsouvat jiným co neříkají a vydávat to za názor vašich oponentů

3 35
možnosti
LV

To, že vy jste něco neviděl, neznamená, že to neexistuje :-)

37 3
možnosti

Gratuluji Švýcarům a Vám děkuju za článek. My si musíme ještě 2 roky počkat. A těm tzv. průzkumům že vede ANO s ČSSD nevěřím ani za mák.

27 0
možnosti
JF

Bohužel věřte, že těch pár co si opravdu položí otázku při volbách co je pro ně menší zlo je drtivá menšina. Ostatní dají přednost bifteku před budoucností jejich i jejich potomků nebo dají na líbivé tváře a slova, neb nikdo jim nemůže dát více než jim politik slíbí.

4 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik