Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Dost těžké téma; tak min. na celou brožuru. Z diskuse je zřejmé, že někteří nechápou princip vůdcovství. Dotaz, zda určité skupině jsou všichni neomarxisté je mimo mísu; stačí vůdce, silnější osobnost a pak k tomu chování a skutky celé skupiny. Vykazují-li jako celek neomarxismus, logicky jsou všichni neomarxisté. Na časové ose - někdo z přesvědčení trvale, jiní, po sebrání informací a životních zkušeností, dočasně.

0 0
možnosti

Karma. Globalismus je to, o co tu kraci... A jeho prednostove u nas, jako Halik, Horacek, Pehe, Fendrych, Kolar etc se snazi sec jim sily staci..o prvnich dvou jsem jiz psal, o dalsich jeste napisi :)

7 0
možnosti
Foto

Souhlasím a dávám karmu! R^

K tomu závěru článku - Také vidím a říkám už dlouho, že mnozí současní tzv. "bojovníci proti komunismu" dnes používají metod srovnatelných s praktikami komunismu poloviny minulého století.

Jen si to vůbec sami neuvědomují či nechtějí uvědomit a pokud jim to někdo řekne, tak se stávají doslova nepříčetnými.

Už moje babička kdysi říkávala - pro pravdu se člověk nejvíc zlobí!

9 0
možnosti

Jak si tak vybavuju své studium Marxe či Lenina - jim určitě nešlo o to zrušit všechny hodnoty a vytvořit Sodomu, Gomoru. Hlavní účel marxismu byl zbavit se vykořisťovatelských tříd pomocí revoluce alias zlikvidovat buržoazii klidně i fyzicky, nastolit diktaturu proletariátu resp."rolníků a dělníků" a vybudovat postupně beztřídní společnost, kde by bylo všem dobře. ;-D To, co vnímá autorka, jako význam marxismu byla jen "pěna dní". Ve skutečnosti jim šlo o tyto tři věci: likvidace vykořisťovatelů pomocí diktatury proletariátu, nastolení socialismu a pak komunismu. A to je vše. Moc bych se nedivil, že část čínských komunistů to má pořád v plánu i když dali volno kapitalismu, to ale marxisti dělají vždycky jen v zájmu svých hlavních cílů, je to prostě finta. Rozklad hodnot s sebou věčnou nese každá revoluce, než je nastolen znovu revoluční a postrevoluční "pořádek".

1 1
možnosti

K neomarxismu říká Wikipedia: Pojem neomarxismus oživila v českém mediálním diskursu radikální skupina White Media. V současnosti bývá pojem „neomarxismus“ užíván též jako nálepka pro řadu odlišných liberálních, levicových, novolevicových a ekologických postojů, aniž je jakkoli zřejmá jejich vazba na Marxovu teorii. Záměrem tohoto nálepkování může někdy být snaha diskvalifikovat tyto postoje jako údajná kryptokomunistická rezidua.[1] Těžko obhajitelnou je obzvláště snaha považovat multikulturalismus za součást neomarxistické agendy;[2]multikulturalistické ideje se totiž od počátku v 60. letech rozvíjejí ve zřetelné opozici k hegelovskému a marxistickému myšlení.[3]

2 0
možnosti
Foto

J86i95ř64í 10K89i23n82d94l

18. 11. 2016 15:52

Jestli to dobře chápu neomarxismus rozšířil o proti marxismu skupinu vykořisťovaných o skupinu

občanů na sociální podpoře, přistěhovalce jako takové, homosexuály a jiné sexuální menšiny, náboženské menšiny, narkomany

jsou to podle nich občané za jejíž práva lze bojova t.Mezi díla neomarxistů patří přijetí zákona o registrovaném partnerství a potlačovování rodiny, jako

základ státu. Každoroční akce Gay Pride nebo vznik Hnutí za práva gay a lesbiček, to je vše projevem neomarxismu.Chápu to dobře?

3 1
možnosti

.... filosofovat v dnešní hektické době je ztráta času, však nazvat věci pravým jménem a prognozovat další vývoj není nic složitého,- společenské třídy, tedy základ sociálně ekonomické struktury společnosti mínil marx.leninismus (obecně) vykořenit, tedy zlikvidovat, převychovat či přímo vymlátit. Zůstala by jedna třída,- viz. "Proletáři všech zemí, spojte se !",- Společnost by tvořila jediná třída a jí vychovaná vlastní elita, která by v rámci vzletných myšlenek a ideálů celé společenství řídila,- tedy za předpokladu, že "věčně živá" idea bude mít lidovou podporu a pokud by někdo náhodou remcal, tak mu to vysvětlíme 1,2,3.,- ....... oddanost, jasně daná ideologie, pracovní výkon, konzum, nemyslet, být bez názoru, uniformita,- stále nám to něco připomíná, žejo V! R^

0 0
možnosti

At uz nazveme tu ci onu vlajku pod kterou pochoduje jak chceme, vydali jsme se na cestu do pekel. Pro vas karma.

5 0
možnosti

No jo, pořád platí: pachatel se vrací na místo činu!:-)

1 0
možnosti

Mám silný pocit, že termíny jako neomarxismus či fašismus ztratily svůj původní význam.

0 0
možnosti

Možná. Nicméně tyto ideologie používají stejné, někdy i odpornější metody než jejich předchůdci.

1 1
možnosti
Foto

Hmmm, a uvnitř zeměkoule je ještě jedna, mnohem větší než ta vrchní :-/

5 3
možnosti

:-D Jóóó?! va...:-))

4 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik