Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vrátit se do normálu pro mě např. znamená, že biologicky existují dvě pohlaví, nikoliv 3, 15 nebo 30. Pokud se někdo cítí být v pořadí 31. pohlavím, patří do péče psychiatra a není to žádná sexuální menšina.

0 0
možnosti

I62v68o 53H35n98i58l88i14c78a

25. 11. 2016 21:13

Článek je napsán velmi výstižně! Pojem" politická korektnost" znamená ohýbání pravdy. Je to řeč "slouhů". Sdělila jste všechno!

2 1
možnosti

Vrátit svět do normálu? To už tu jednou bylo, říkalo se tomu normalizace!

0 13
možnosti

To, že někdy bylo nějaké slovo zprofanováno, ještě nic neznamená.

Komunisté například zcela zprofanovali větu, že poctivá práce je jednou z lidských ctností.

Má to snad znamenat, že práce těch popelářů, kteří ve chvíli mého psaní tohoto příspěvku pod okny právě vyvážejí kontejner (jasně je slyším), si přestanu vážit jenom proto, že slova o vážení si lidské práce nám v době komunismu už lezla krkem?

Práce popeláře je poctivou prací, při které se lidé dost nadřou, jsou vystaveni rozmarům počasí, určitým rizikům spojeným s ježděním autem (kdykoli může dojít k nehodě), prostě je to poctivá práce pro možná ne špičkově vzdělané, ale odpovědné a pilné chlapy. Mám si té práce přestat vážit kvůli nějakým Gottwaldovým nebo Husákovým frázím?

7 0
možnosti

.... co je to "normál" ?,- totální podřízení se Habsburkům, chceme-li c.k. mocnářství, (krátce první republika), nebo protektorátu ?,- podřízení se utopistické vizi MOKOBUKO či pravdoláskové multikulti korektní politice BRUSELU;-€ ?!?,- se obávám, že nám, malému národu ve střední Evropě, bude "normál", tak jako v minulosti, nadiktován mocností, která je nám geograficky nejblíže a která v Evropě "tvrdí muziku",- ....... REALISTÉ tomuto diktátu snad mohou jemně obrousit hrany, však nic víc, nic míň !

0 1
možnosti

Normál je svoboda slova a nazývání věcí pravými jmény.

0 0
možnosti

R^ Ano, je to naděje, že pravice se nebude spoléhat na ublíženého antibabišovského Kalouska (ČT - pokálí se mravenec a nebo "celebritě" vzal vítr klobouk - co Vy na to, pane Kalousku) popřípadě na alibistického Fialu, který sice opatrně proklamuje, že zde islám nechce, ale hned vzápětí vláda to, vláda ono, prostě hlavní je, že je vláda špatná.

R^ Pokud se důsledně přidrží svého názvu, myslím si, že mohou v existenčních otázkách jak v bezpečnosti tak i v ekonomice najít snadněji příbuznou řeč se středolevým pojetím vnímání reálného světa.

R^ Dobrý text v článku je očekáváné kvality a můžeme si jenom přát (a taky něco dělat), aby jeho smysl došel naplnění.

9 0
možnosti
Foto

O10t71t88o 58Č22e57r36n41ý

24. 11. 2016 22:41

Vracet něco do normálu by měli normální lidé, což, přiznávám, není možné. Normální lidé na to nemají čas a často prostředky. Tedy nejčastěji a tak nikdy nic nezvrátili, maximálně asistovali. Takže? Jenže ani intelektuálové se příliš nevyznamenali, často měli jakobínské sklony a stejně podobně skončili anebo jim ujel vlak dění a to nejčastěji a pak je za to národ opěvoval jako hrdiny. A tak spolu s Nietzschem říkám: "Chci dát lidem smysl jejich života a tím je nadčlověk, blesk z temného mračna lidí". A kdypak se zableskne?

4 0
možnosti

..... "Bůh je mrtev !",- se obávám že to ani ten Zarathustra nevytrhne, ale porád si říkám že ta nihilistická skepse je tou poslední variantou na kterou vsaditR^R^

1 0
možnosti
Foto

Pan Robejšek je etatista a jako etatista bude vždy nakloněn socialismu.

1 2
možnosti
Foto

Asi tady poněkud zchladím onu "naději".

První, co mě napadlo je, že "vrátit svět do normálu" znamená předpoklad, že už někdy v normálu byl. A bohužel jsem ten stav, kdy svět někdy v nějakém normálu údajně byl, jaksi nenašel. Doposud vždy v něm více či méně existovala nějaká ta "nenormálnost".:-(

Takže podle mě to vypadá na ne "vrátit", ale spíš "pokusit se svět konečně aspoň trochu nasměrovat někam k normálu" či aspoň k tomu, čemu říkáme "zdravý rozum".

Ovšem i tady se obávám, že na něco takového je současná demokracie slabá a bezmocná a že by nastala nějaká "osvícená monarchie v čele s panem Robejškem" (nebo nějakým jiným rozumným člověkem), to nelze vůbec ani teoreticky předpokládat.

Přeji panu Robejškovi hodně úspěchů, ale on sám určitě ví, že jde do boje s větrnými mlýny. Jen podle mého názoru on sám zřejmě dospěl do jakéhosi bodu, kdy už prostě nemůže jinak a cítí jakousi vlastní vnitřní povinnost se angažovat.

6 0
možnosti

T85o31m52á88š 20P30í97c60l

24. 11. 2016 20:45

60. - 80. léta na Západě, neblížilo se to trochu jakémusi vysněnému normálu?

2 0
možnosti

Nejvetsi problem dnesniho sveta je ten, ze se ze Zapadu prakticky vytratil kapitalismus. A pritom vsechny ty vydobytky dnesni doby jsou na nem postavene, neziskovkari maji moznost hykat blahem prave diky kapitalismu. Neni to zadny dokonaly system, ale je zdaleka nejlepsi. Je velkou chybou, ze Zapad od techto principu upustil. Snad tato strana bude schopna nas priblizit staremu funkcnimu systemu, byt bude v Evrope vnimana jako kontroverzni.

18 1
možnosti

Ne jenom kapitalismus, ale taky ten konzervativismus. Teď se to všechno ubírá jaksi nalevo, skoro až k anarchii...

8 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS