Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já se pořád snažím marně pochopit, co takovej slušnej muslim chce v tom jejich ráji dělat s dvaasedmdesáti huriskama, co maj nějakých 27m na výšku a přes 3m na šířku. Mně to zní spíš jako peklo. ;-D Hádží Halef Omar to nikdy nepodal dostatečně přesvědčivě...

0 0
možnosti

Asi prvni clanek se kterym +/- souhlasim. A taky bohuzel jeden z mala ktery nema karmu pres 40, to taky o necem vypovida.

Myslim, ze cesta umirneneho muslima z pasti mezi virou a ideologii je vznikajici "euroislam", ktery pripomina vlaznost sezonnich evangeliku. Vira v boha ...a tim to vlastne hasne. Neodmitaji pilire, ale cely koncept maji v prioritach upozadeny, protoze kulturne-socialni prostredi ma perfektne obrousene hrany. Porad bude dost tech, kteri si budou chovani omlouvat timhle a timhle versem, ale majorita se zpracovava sama "pouhym" fungovanim v Evrope. Zaklad zustava nedopoustet se zvyhodnovani jedne viry oproti viram jinym.

0 0
možnosti
Foto

Perfetkní článek, je dobré že máte správné informace o Islámu, ale špatné o křestanství viz část článku: "U křesťanství máte Desatero, podle kterého, když budete žít, tak se dostanete do nebe. Ale je jen na vašem rozhodnutí, jestli to dodržovat budete nebo ne."

Tak k tomu odpověď -> desatero a celá bible zachycuje skutky Ježíše vznik světa atd. je to návod na to jak žít správný a spravedlivý život + možnost jak poznat Boha (Ježíše Krista) a pochopit svět, ale co vás dostane do nebe není nějaké desatero, ale jednoduše jen to, že člověk uvěří v Ježíše Krista - v to že Bůh přišel na zem jako Ježíš Kristus, že za něj zemřel na kříži (za jeho hříchy) a přijme ho jako svého pána a spasitele. To je to nejpodstatnější co z člověka dělá křestana a zajistí mu to spasení -> věčný život v nebi, je to celkem prosté a jednoduché, stačí se tento úžasný dárek od Boha přijmout. A tím spíš chce pak člověk žít sám spravedlivý život podle božích rad, protože ví že má spasení, které si nezasloužil.

Pokud možno rád bych aby to bylo v článku opraveno.

Jan 3, 16

16 Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji :-) Ohledně Desatera... ano, ale ta víra v Boha, Ježíš a Ducha Svatého je obsažena již v prvním přikázání. A ohledně toho, že nevěřící se nedostane do nebe to není tak jednoznačné: http://www.vira.cz/otazky/Muze-i-nekrestan-prijit-do-nebe.html

0 0
možnosti

Jen bych dodal, že radikální Islám vede hlavně vzdělané Muslimy k ateismu. Usuzuju, ze socialnách sítí a vyjádření aktivistů. Reálná čísla nejsou.

0 0
možnosti
Foto

Taky jsem zaznamenala docela dost pochybností o islámu právě z řad muslimů...

0 0
možnosti

Pani Vojtekova, aplauduji tomu, ze jste pochopila jako jedna z mala pisatelu, v cem je past Islamu, ale pokud se tyce krestanstvi, nepochopila jste ho spravne.  Jiste, kdo neplni Desatero, je si toho vedom a nehodla se zmenit, ten se k Bohu stavi nepratelsky (pokud v Boha Bible verite).  Pokud vsak chcete Desatero plnit o sve vuli (spolu s jinymi pravidly lasky k bliznimu, ktera Jezis prekrasne rozvedl v "kazani na hore" - Matous 5-7) brzy zjistite, ze vam to samotne nepujde.  Jsme zkratka sami o sobe hrisneho razu a neschopni to sami splnit.  Nase jedinna moznost jak se z toho dostat je obratit se k Jezisi, pozadat ho o odpusteni a podekovat mu za jeho smrt na krizi, diky ktere nam je mozno odpustit kazdy hrich (krome rouhani se Duchu Svatemu).  Krest ve vode a znovuzrozeni v Duchu Svatem z nas pak udela nove stvoreni, ktere nejen chce, ale i dokaze pravidla Boziho radu plnit (pouze diky sile Ducha Svateho v nas, ne silou nasi).  Janova kapitola 3 a Rimanum 6-8 je pro vas jako stvorena!

Mejte hezky den. :-)

2 0
možnosti

Islám do Česka nepatří - navzdory multikulti-lobbistům, oblbovacím programům pro školáky, navzdory Šablaturám a Dýnsbírům........řiďme se starým dobrým "žít  a nechat žít" - ať se tam klidně podřezávají mezi sebou, ale u nás se buď budou chovat dle našich norem, anebo je jediným akceptovatelným řešením deportace, odsun, chcete-li.......

4 0
možnosti
Foto

Pokud tolerance toleruje netoleranci, jde o sebedestrukční mechanismus. Má-li naše civilizace přežít, musíme své hodnoty vymezovat a chránit proti všem ideologiím, které je nerespektují nebo nenávidí. Základní otázkou totiž zůstává, nakolik je kultura, založená na absolutním respektování náboženských dogmat, schopna asimilace se společností založenou na respektu k demokracii, právům člověka a kritickému rozumu.

4 0
možnosti

hlavně nesmíme nechat z našeho státu udělat islámský !!

nejlépe je všechny vyhnat!!

2 0
možnosti
Foto

Ať tu žijí, ale ať se přizpůsobí naším zvyklostem a našemu právu. Nechceme tu žádné právo šaría, které je v rozporu s naší Listinou základní práv a svobod. A taky islámské šátky... to není žádný náboženský symbol. Nošení šátků vychází z kmenové tradice, takže ředitelka školy měla právo nařídit sundání těch šátků.

6 0
možnosti
Foto

O64t87t32o 88Č68e96r22n12ý

17. 10. 2014 12:26

Poslouchal jsem na ČR2 asi předevčírem pana Cílka. Ten říká, že ISIL jsou především bývalí přívrženci Saddáma, že ale se kolem toho motá řada malých soukromých armás různých šejků, kteří si chtějí urvat něco z toho drancování, případně z prodeje ropy atd. Ti využívají právě různé fanatické skupinky, které jsou zodpovědné za různé masakry. Město Mosul dokázalo obsadit 1300 povstalců, kdy irácká armáda nehnula ani prstem, ač mnohokrát převyšovala počtem povstalce. Jsou tam prostě mocenské zájmy, které se kříží podle potřeby politiky. Kobany nebylo dobyto proto, že se Turci dokážou s těmi povstalci dohodnout. Pokud to šlo, nechávali Kurdy vybíjet, ale ne zas tak moc, aby jim někdo neřekl, že straní povstalcům. Chyba je, že USA přestávají soudně myslet. To je charakteristický úkaz počátku úpadku každé mocnosti, která si je jista sama sebou, ale zenit té moci je už za vrcholem.

7 0
možnosti
Foto

Tak určitě tam probíhají zájmy různých skupin. Já jako znepokojující faktor vidím hlavně to, když se tito zfanatizovaní islamisté budou vracet do Evropy. Kromě toho v Evropě vidíme docela hodně přívrženců IS, nedávno se v ulicích Německa bili s Kurdy. Takže stačí, aby se nějaké mocenské zájmy zaměřily na Evropu a budeme tu mít druhé Kosovo :-/

4 0
možnosti

P68e12t10r 25S76i46l71h47a

17. 10. 2014 11:12

Pokud soudíte, že islámský stát je skutečně islámský, narážíte na jeden zásadní rozpor: jak je tedy možné, že zabíjí jiné muslimy? Jak je možné, když má být islám násilnický, že zároveň existuje miliarda muslimů, kteří nemají pranic žádný zájem zabíjet lidi jiného vyznání? V tomto je zcela jasně logický rozpor. Zřejmě to tedy bude jinak.

Islám není žádná jednotná homogení síla. Není to náboženský systém s jedním určujícím sledem pravidel. Jeho projevy se různí po celém světě, všude se totiž míchá s dalšími místními tradicemi. Nemá ústřední učení, nemá žádnou naprostou náboženskou autoritu, která si osobuje schopnost určení, co je správný výklad, a co ne.

Jako u každého jiného náboženského textu, i u Koránu záleží na jeho výkladu. Mnozí muslimové například k obsahu seslaného verše kladou důraz i na "situaci", ve které byl seslán. Vybízení k zabíjení nevěřících je z doby promluv k vojákům před bitvou a týká se konkrétních nevěřících v konkrétní chvíli. Rozepisovat se o nevraživosti mezi Muhammadovou Medínou (Jathribem) a Mekkou snad nemusím, tam zdaleka nešlo jen o náboženské rozpory.

Naopak Korán obsahuje i verše: Nebudiž žádného donucování v náboženství!(2:256)

Věru ti, kdož uvěřili, a ti, kdož jsou židy, křesťany a sabejci , ti, kdož uvěřili v Boha a v den soudný a konali zbožné skutky - ti naleznou odměnu u Pána svého a nemusí mít strach a nebudou zarmouceni.(2:62)

Stejně jako u každého jiné náboženství tedy jde především o to, jak si náboženský text vykládám. On Starý zákon také vybízí ke kamenování žen, které nekřičeli dostatečně hlasitě při znásilnění, kamenování lidí, co pracují v neděli, zabíjení nevěřících a to včetně vlasntích dětí, pokud se odvrátí od Boha. V Novém zákoně zase Ježíš oznamuje, že přišel rozdělit syna a otce. Sv. Pavel jednoznačně ve svých listech píše, že žena je podřazená muži. A přesto ne každý křesťan či Žid se řídí těmito částmi své svaté knihy. Vždycky je to i interpretaci. Zlo jako takové není v Koránu, není v Bibli - je v lidech.

5 8
možnosti
Foto

Proč se zabíjejí i navzájem? No protože podle těch radikálů nejsou umírnění muslimové dostatečně věřící. Nejsou to podle nich "správní muslimové". Ano, záleží na výkladu a právě proto se islám nikdy nezbaví těch radikálů. Umírnění muslimové si vytáhnou z Koránu ty laskavé pasáže, ale radikálové si vytáhnou ty radikální. Tím mají pro své násilné chování omluvu. Když nějaký islamista znásilní ženu nebo někoho zabije, tak si bude připadat ještě dobře, protože on přece konal podle učení Mohameda. A nebude chápat, proč my takové chování odsuzujeme. Proč myslíte, že k islámu konvertují ve velkém právě vězni? Najdou tam omluvu pro své jednání a nemusí mít žádné výčitky svědomí. Mělo by být dané jedno jednotné učení, jinak budou neustále vznikat a probíhat sektářské války. Ano, Starý Zákon nebyl jednoznačný, ale pak přišel Nový Zákon a Desatero... to určuje přesně, čím se mají křesťané řídit.

13 0
možnosti

Oni by potřebovali nového proroka, tak jako křesťanství na základech Starého zákona postavilo Nový zákon. Někdy jsem při četbě Nového zákona překvapena tím, jak nadčasový je. Nesvazuje člověka ničím, co je příliš poplatné době. Podobenství jsou sice vzata z tehdejšího běžného života, ale pořád jsme se ještě natolik civilizačně nevzdálili, abychom je přestali chápat.

Nemohu si pomoci, ale islám, který sám sebe klade vysoko nad judaismus a křesťanství, tuto výhodu postrádá, Mohamed je zavedl do slepé uličky, ale oni si to nechtějí připustit.

7 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik