Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

R^ Povedený článek, téma nanejvýš aktuální. Řešení v nedohlednu a hodně rozplihlé. Nebude to věru jednoduché a já to nevidím vůbec optimisticky.

13 3
možnosti
Foto

Snad se ještě stihneme vzpamatovat... a díky :-)

4 0
možnosti
Foto

J63a69n 36R53ý38z64n80a73r

30. 10. 2014 14:30

R^

Díky za zajímavý článek.

13 2
možnosti
MT

Mame se poucit a "nedovolit, aby to dospělo až do takového stavu"...

Souhlas. Bohuzel, pokud budeme soucasti EU tak ta naridi kolik a kde tito exulanti budou. A zase bohuzel, nase vlada bude jenom drzet hubu a krok...

21 1
možnosti
JC

Proto se nesmíme učit cizí jazyky. Těžko nám sem dodá EU tisíce lidí, s nimiž se my nedomluvíme a kteří se nebudou ochotni učit česky, protože jim to ke štěstí v EU nepomůže (ale Vietové se česky učí, ale ti pracují a dávky neberou).

2 2
možnosti
LZ

Co se týče Německa tuším, kde je asi zakopaný pes. Tento národ je dodnes traumatizován nacistickou minulostí a tak se snaží být co nejvíce tolerantní, aby se co nejvíce odprostili od temné minulosti. Ve jménu potírání xenofóbie a rasismu pak tolerují i věci, které by už tolerovat neměli. Chránit svou kulturu a národ není žádná xenofóbie a už vůbec né rasimus. Bez ohledu na minulost i Němci mají plné právo chránit svou zem a nikdo by jim v souvislosti s dnešními problémy s imigranty neměl nacistickou minulost vyčítat (ostatně mladší generace nemohou za to, co dělali jejich babičky a dědové). Ono v konečném důsledku je přeci jen lepší, když se budou problémy s radikálními muslimskými imigranty (a případně dalšími problémovými imigranty bez ohledu na vyznání) řešit už nyní a to tak, že budou deportování zpět do zemí původu, než aby se situace chopili nebezpeční jedinci, kteří s těmito imigranty budou chtět "zatočit" i za cenu porušení veškerých pravidel naší demokratické a liberální společnosti. Takoví nebezpeční jedinci pak mohou později hezky "zatočit" i s námi a instalovat tu totalitní režim. Čím dříve se budou racionálně řešit problémy s radikálními imigranty, tím méně bude i zločinů spojených s těmito jedinci a o to tady, myslím, nejvíce jde!!

22 2
možnosti
MM

naivní představa. Řešení těch problémů demokratickou cestou je v rámci EU naprosto mimo. Už teď je to za hranicí. Cikáni ze slovenska jsou proti Turkům velmi slabý odvar!!

4 0
možnosti
TJ

Takový článek mohl být klidně napsán i před deseti lety. Německo to zvládne, tak jako další státy. Každopádně pro nás je to velké varování.

3 0
možnosti
Foto

Jak zvládne, když to nezvládá? Když neví, kam s azylanty a těch pořád přibývá? Německo není nafukovací. Podívejte se na statistiky kriminality z před 10 let a teď. Neuvěřitelný nárůst. To samé s počtem džihádistů. Do toho ještě konflikt IS a návrat radikálů... to před 10 lety taky nebylo.

16 0
možnosti
JC

Toho plotu na hranicích nám bude ještě líto!

27 2
možnosti
Foto

Hraniční kontroly se časem zavedou tak jako tak. Je ale otázka, jestli to udělat co nejdřív s minimem obětí, nebo až za několik let, kdy bude situace mnohem složitější. Jinak raději pár minut zdržení na hranicích, než aby tady volně pobíhali džihádisté...

14 0
možnosti
BP

hmmm ... opravdu neradostné čtení ....

15 1
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik