Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VJ

Já, který jsem zažil 34 let totality říkám vám paní autorko: Zaplať pánbůh, za takovou totalitu. Pouze mi vadí, že se nadává na ty, co nás té totality zbavili a ne na ty, co ji sem chtějí vrátit. Tím nemyslím na rozdíl od vás to, co je na západ od našich hranic.

9 4
možnosti
VJ

Musím reagovat na svůj vlastní příspěvek. Napsal jsem ho nejasně a možná to někteří nepochopili. Myslel jsem tím zaplať pánbůh za takovou totalitu, která je zde posledních 25 let. To co se děje teď se se socialistickou totalitou vůbec nedá srovnávat.

5 0
možnosti
VS

Souhlas a karma!

4 5
možnosti
PH

Tak komunisti taky měli hodně řečí, ale co na tom, hlavně že rohlík stál 30 halířů. :-P

0 0
možnosti
VR

Ano, některé jeho názory jsou více než správné.

Ale to, co dělá on, prostě prezident nesmí dělat. Co na tom, že má rozumné názory, když se prezentuje jako hulvát a buran, kdo ho pak má brát vážně?

0 1
možnosti

"Zeman by se nikdy nestal prezidentem, kdyby proti němu stál kdokoliv jiný než Karel Schwarzenberg". Jak to víte? :-)

3 0
možnosti
PS

P28e81t50r 83S81k64á83c69e96l

22. 11. 2014 18:21

<Zeman by se nikdy nestal prezidentem, kdyby proti němu stál kdokoliv jiný než Karel Schwarzenberg. Až tak jednoduché to je. Takže milí pravdoláskaři, poděkujte sami sobě. A že se vám Zeman nelíbí? Tohle je demokracie. To je to, za co jste v Listopadu 1989 cinkali klíči. Za demokracii. A v té musíte umět přijmout i porážku. Ne házet vajíčka a agresivně útočit. >

Autorka to ví dobře. Protože 2,5 milionů (menšina) v prvním kole rozhodla, že 6 milionů (většina) rozhodla, že v kole druhém MUSÍME volit ze dvou starších pánů. Pokud by proti jednomu z nich byla žena, určitě by se onen profláknutý pán nestal prezidentem. Ale to je minulost, kdyby, co by.

Takže tímto jsme chtěl jak oponovat autorce (s ostatním souhlasím, dávám karmu), neboť nejde při této volbě o demokracii, kdy menšina určuje většině, koho má volit. Dva je málo. Proč z 1.kola nejdou čtyři a/nebo tři?

A za druhé podpořit její názor, že by se prezidentem nestal ani jeden z mužů ve druhém kole soupeřících, pokud by proti sobě měl např. ženu a/nebo mladšího kandidáta. Voliči přeci chtějí změnu a tak by volili jinak než za celých 24 let. V příštích volbách budou jistě volit změnu, tedy ne ty, co nás dovedli tam, kde jsme. Výběr je možný...R^

0 1
možnosti
KL

me fascinuje jak jsou vsichni demokrati a pritom jakmile se tahle luza dostane k moci, demokracie jde k sipku a bud vam demokratum rovnou zakrouti krkem nebo (v pripade kdy takovou moc nemaji), rozestvavaji spolecnost a vedou ji smerem k jim obdivovanym zemim.

6 0
možnosti
VD

Samozřejmě. že se populista "zasazuje". Bez možnosti cokoli ovlivnit. A vezouce se na vlně svých fanatických obdivovatelů, vyvádí. A je šťastný. Buďme také :)

1 0
možnosti
JT

J89o93s14e42f 97T16r33n86k13a

21. 11. 2014 11:38

Nechápu proč vyčítáte lidem to čeho nejste sama schopna. Že využívají svých práv a svobod a demonstrují a dávají najevo vlastní názor když se jim něco nelíbí. Naštěstí už dávno minuly doby, kdy jsme podělaně drželi ústa a krok a nadávali na poměry max v hospodě. A ty řeči o pravdoláskařích a Havlistech jsou už opravdu trapné. Totalita právě začíná ve chvíli, kdy kritika není možná. A když prezident část populace uráží a svým chováním podle části lidí poškozuje i jméno země, je nutné se ozvat a protestovat!

14 6
možnosti
JFB

Ano, kritika Zemana je možná. Ale zastánce byste nejraději stříleli.

10 5
možnosti
JT

Vážená autorko,

dovolím si poopravit Vaše tvrzení "Zeman by se nikdy nestal prezidentem, kdyby proti němu stál kdokoliv jiný než Karel Schwarzenberg.". Skutečnost je taková, že Zeman by se nikdy nestal prezidentem, kdyby ho nevolila KSČ. Zkuste si odečíst jejich elektorát (dlouhodobě se pohybuje kolem 15%) od Zemanem získaných procent a zjistíte, že bez nich by neprošel ani prvním kolem. Dokonce i druhé kolo by bez nich prohrál (rozdíl byl cca 8%).

12 5
možnosti
KV

Naše pražské intelektuální prostředí se silně vyhrazuje proti Zemanovi...  Právem? - Neprávem? 8-o;-) ... Kdo ví. Historie možná ukáže.

Vzpomínám, jak v dokumentu o 2.sv.válce hovořili o dříve v Anglii velmi nepopulárním politikovi Winstonu Churchillovi (byl velmi neoblíbený pro své působení na postu ministra financí v letech 1924-1929) - přesto se pak stal ministerským předsedou ve válečných letech 1940-1945 a nakonec byl tento náruživý hulič doutníků velmi populární a dokonce až oslavovaný. Dnes je Churchill považován za jednoho z nejvýznamnějších státníků 20.století.

6 1
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik