Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Islám je pro multikulturalismus vůbec zajímavé téma na zamyšlení.

Jednotlivé větve islámu se totiž vzájemně moc netolerují. Například zcela běžné je mezi sunnity přesvědčení, že šíité nejsou muslimové. A naopak.

4 0
možnosti
KJ

Což je důvod proč je nutné (v kontextu Evropy nebo evropského tématu, který se skloňuje) nutné pojmenovat jednotící element. Různé verze islámu tu mohou fungovat i se svými ideologickými aspekty - pokud my řekneme kde je mantinel.

0 0
možnosti
KV

Multikulturalismus definovaný jako "Multikulturalismus je myšlenkový a politický směr (kulturní ideologie), který zastává stanovisko, že všechny kultury jsou si rovny (mají stejnou hodnotu) a lidé různých kultur mohou žít vedle sebe na území jednoho státu s tím, že si svou kulturu zachovají." je samozřejmě vnitřně rozporná hloupost.

Zcela neopomenutelné podmínky soužití různých kultur:

1) Všechny kultury musí být kompatibilní s obecným právním řádem.

2) Všechny kultury musí tolerovat všechny ostatní kultury.

3) Žádná kultura se nesmí považovat za nadřazenou nějaké jiné.

Už první bod je pro řadu kultur zcela nepřekonatelný. S demokracií je kupodivu kompatibilní pouze kultura demokratická. A těch po světě zas tak moc není.

5 0
možnosti
TB

Bod.3.

Tím, že něco zakážeme ještě nezajistíme, aby skutečnost neplatila. Kdyby některé kultury nebyly nadřazené, svět by dnes vypadal jinak. Tedy, nadřazený jako kultura být mohu, ale to ještě neznamená, že kvůli tomu musím jinou kulturu zadupat do země.

0 0
možnosti
FP

krasny a chytry text od  krasny zensky ;)

vystihla jsi to moc pekne. multikulti zabednenci hlasaj ruznorodost a vznikne jen nudna sed. proc bychom meli pak cestovat a navstevovat jine zeme? budou vypadat uplne stejne jako ta nase. kweukeho sice uvidime ve sparte, ale narodni tymy ztrati smysl. bude z toho jen klubova zalezitost. je fajn, kdyz clovek odjede nekam na cas do ciziny poznat jiny svet,naucit se jazyk atd. ale obcanstvi by se melo davat fakt jen extra vyjimecne a trvaly pobyt prodluzovat jen v pripade vylozenych expertu a spicek ve svem oboru.

1 3
možnosti
RD

To, co píše slečna / paní Lea tvrdím již několik let a v otázce multikulturalismus a dalších se shodneme.

Multikulturalismus je ve své podstatě oxymoron, neboť aby mohla existovat jedna kultura, musí zaniknout či být utlačena kultura jiná. Právě různorodost a rozdílnost kultur je to, co (do nedávné doby) bylo na světě krásné. Jezdit po světě, objevovat a seznamovat se s jinými kulturami.

Pokud jsou na omezeném prostoru 2 a více kultur s navzájem protichudným systémem životních hodnot, je zcela udržení všech kultur v plném rozsahu. Aby byla plně rozvinutá jedna kultura, musí ustoupit druhá. Poté už nemůžeme mluvit o multikulturní společnosti, neboť kultura, která ustoupila, již není plnohodnotná.

Obhájců multikutluralismu se ptám - která kultura je cennější než jiná, aby si zasloužila být na území v plném rozsahu a mohla utlačit kulturu jinou. Pokud přistoupíme na tuto otázku, zjistíme, že multikulturalismus nelze z teorie převést do praxe.

I dítěti v mateřské školce dojde, proč jsou na světě státy. Proč vznikaly. Pokud by byl multikulturalismus existence schopný, jsou státy zbytečné, neboť státy byly tím, co určovalo kulturu národa a byly tvořeny právě k vymezení se vůči jiným kulturám tak, aby se zbytečně nebojovalo, aby byly určené hranice kultur.

15 0
možnosti
RD

* edit - ...zcela nemožné...

1 0
možnosti
KJ

"Když v hrnci smícháte mnoho ingrediencí a mnoho barev, co vám vznikne? Jakási hnědá břečka, ve které se ztratí krása každé barvy. Chuť ingrediencí taky zanikne a vznikne něco, co se nedá jíst. Asi jako dort Pejska a Kočičky. "

Podobný příměr používám taky: Vezmete papriku, majoránku, hovězí. vodu, sůl a uděláte z toho guláš. Můžete samozřejmě jíst jednotlivé ingredience, ale proč si ten guláš nedat, když jich máte plnou lednici a zvlášť když bezpečně v hotovém jídle ingredience poznáte. Multikulturní společnost je realita a vždy byla. Můžete samozřejmě realitu ještě dalších 30 let života zpochybňovat, to právo vám nikdo nebere, ale těžko takovou věc můžete chtít po ostatních lidech. Jiná věc je potom ideologie, která vytlačuje vedlejší efekty multikulturní společnosti, tam se shodneme.

Ergo, obviňujete z kvality receptu hrnec.

1 2
možnosti
JFB

Multikuluralismus nikdy nefungoval, nikdy reálně neexistoval, vždy byla hlavní, řídící kultura.

3 0
možnosti
JB

Multiklturalismus je banda zm...ů, kteří nehledí na to že zničí kulturu po staletí budovanou a chráněnou za nějaký mrzký peníz. A za lepší život. Co zanechají svým dětem je vůbec nezajímá.

13 0
možnosti
LK

Již dlouho jse nečetl tak logicky napsaný text,ale právě že je logicky napsaný na sluníčkáře neplatí.Slyšel jsem mluvit totálně zvráceného představitele našeho státu v EU jistého europoslance za TOP 09 Polčáka a bylo mi z jeho myšlenek velmi zle.Na takovéto vlastizrádce nejde jít logikou ale pevnou rukou.

19 0
možnosti
JK

V době nových informačních technologií, extrémního nárůstu letecké dopravy mezi kontinenty nelze zabránit pronikání a splynutí kultur. Tím, že "se něco zakáže" se docílí jediného. Dotyční se oficiálně k dané ideologii nepřihlásí, ale stejně ji budou skrytě praktikovat... Co uděláte? Jak je zakážete?

1 11
možnosti
JM

O uzavírání přece vůbec nejde a ani v textu to autorka netvrdí ani nenaznačuje. Jde přece výhradně o respektování pravidel, nejde o nic jiného...

9 0
možnosti
JM

Dokonale popsaná podstata problému...bez zbytečných slov, na docela "malém prostoru" a přesto naprosto výstižné. Tohle by měli na stůl dostat všichni ti pseudohumanisté, zastánci třetích cest a staronových pořádků pod taktovkou bruselského polytbyra. Ano souhlasím s Vámi, že se nejedná o nic jiného než další pokus "kryptokomunistů" jak narušit, rozložit a následně ovládat tradiční společnost. Pokud se člověk podívá na životopisy lidí jako je J.M.Barosso a jiné "veličiny" těch šílených sociálních a multikulturních experimentů, tak mu spousta věcí dojde...pokud není úplný ignorant nebo zastánce stejného světonázoru. Jenže tohle začínají docela nezvládat, ale jejich přirozenost jim radí strčit hlavu do písku a nevidět a neslyšet. Tak je otázka, jak tenhle experiment dopadne. Ještě jednou smekám před Vašim článkem, opravdu vynikající R^...

12 0
možnosti
JM

...a ještě jeden kompliment. Váš text byl asi natolik vyčerpávající a dokonalý, že pravděpodobně nedovolil žádnému zaslepenému pomatenci vstoupit do diskuze, takže i tato byla dobrým počteníčkem. Což samozřejmě neznamená, že musíme absolutně nebo vůbec souhlasit se všemi diskutujícími...že ano ;-).

2 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik