Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jakékoliv bezpráví vám nemohou vnutit lidé co jen věří nějaké totalitní ideologii, nebo nějakému šílenému náboženství.  Tito lidé se nejdříve musí zmocnit institutu státu, protože to je jediná síla, která může zorganizovat gulagy, plynové komory a vesele podle zákona vraždit nevinné lidi. Je to také jediná síla, která vás může přinutit sdílet prostor vašeho majetku s lidmi, se kterými byste ho ve svobodné společnosti nikdy nesdílela.

2 0
možnosti
JFB

Nemusí se zmocnit, mohou stát vytvořit. Tak se to právě děje v IS např.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, proč by Jesenské neměl nikdo věřit existenci gulagů, když se o nich psalo oficiálně v sovětském tisku. A tady přece nejde o to, zda-li se tam měli dobře či hůře, ale o přijatelnost principu nucených prací. Všichni všechno věděli. Viz John Gunther: Evropa jaká je. V desátém rozšířeném a doplněném vydání mám k dispozici z r. 1937 vydáno u Fr. Borového. A mohl bych citovat deset dalších tehdy vydaných knih.

0 0
možnosti
PP

Nevěřili je ani emigrantům z Ruska.

2 0
možnosti
Foto

No...nechci vám brát iluze, ale to, že nějakej problém existuje si většina lidí mojí generace dokázala uvědomit v pubertě. Exmuslimové se pak selektují z té části lidí, co si existenci nějakého problému nebyli schopní uvědomit dopředu a tak si prostě pro tu zkušenost museli dojít. Proč by pro mne měli být autoritou? Jo, ale předpokládám, že i pro Vás bude novinkou to, že co s pocitem "výkonu osvěty" prezentujete ve svých článcích si kdekdo v základu uvědomil v šestnácti. Třeba takové argumenty Rhadosy mi ale fakt velmi připomínají argumenty, které jsme používali v šestnácti, když jsme spolužačce rozmlouvali vztah s arabem :)

0 1
možnosti
Foto

Ano, jsme radi, ze jste nas obeznamila s tim, jak jste vy a vetsina lidi vasi generace dokazala toto uvedomit jiz v puberte a ze jste tedy nesmirne bystra... Ale nevim, proc to pisete pod blog, ktery se problemu, ktery jste si uvedomila jiz v puberte, take venuje? Tady jde primarne o to, pokusit se primet k uvedomi i ty lidi, kteri si stale uvedomit neumi nebo mozna ani nechteji...

0 0
možnosti
Foto

Dobře jste to napsala, fakt dobře.R^

7 0
možnosti
LN

..to nevěření ...i u židů...hrůzám z koncentráků....je zachyceno i ve Schindlerův seznam....

6 0
možnosti
OK

Jako křesťan islám odmítám. Ale snažím se jej respektovat. Nikoli ovšem jevy, které buď přímo z islámu vycházejí, nebo se jím zaštiťují. Podobně samozřejmě odmítám i vše zlé, co bylo přímo či nepřímo spojeno s křesťanstvím.

Multikulturalismus podporuji pouze do té míry, co je v souladu s křesťanstvím - miluj svého bližního, pomáhej slabým, nemocným, trpícím. Zásadně však odmítám tendenci, která, ač ne zcela vyslovena (a nemusí být vyslovena nikdy), obchází kolem nás: že účel (boj proti islámu) světí prostředky.

4 1
možnosti
Foto

Trápí mě tento stav. Pisatelko, máte pravdu, že v onom učení je zakódováno násilí. Problém, či vlastně štěstí je ovšem v tom, že miliarda a stamiliony muslimů nikdy korán nečetli a nikdy ho ani číst nebudou. Vědí však, že je třeba obdarovávat chudé, nikde jsem v islámských zemích neviděl bezdomovce. Vědí však, že je třeba si vážit rodičů a postarat se o jejich stáří, nikde jsem se nesetkal s tím, že by děti a vnuci vykořisťovali své rodiče, že by rodiče ručili za pochybné podnikání svých dětí. Jsem pro velice přísný zákaz přijímat přistěhovalce z této rizikové oblasti. Svět islámu se za posledních několik desetiletí změnil a doby, kdy naše pomoc třeba emigrantům z Indonésie (60tá léta), byla pro nás přínosem je nenávratně pryč. Musíme být obezřetní, sám jsem už před dvěma lety upozorňoval na nebezpečí podpory syrských rebelů, neboť páchali zločiny proti aramejským křesťanům v Unescem chráněném městě Maloula.

1 0
možnosti
OK

Nesouhlasím s tím přísným zákazem (možná jej zkuste rozvést), ale jinak jste to napsal docela dobře.

0 1
možnosti
OP

Paní autorko, vypadlo vám, že na světě je 1,6 miliardy muslimů. Vy píšete o 10 nebo 15 radikálech a několika exmuslimech. Sluníčkáři, kteří nevidí realitu jsou extrém, stejně tak jsou však extrém i všichni ti, co zatracují všechny muslimy. Kdyby západní svět nebyl v tak bídné morální kondici, muslimští radikálové by měli mnohem menší pole působnosti

1 17
možnosti
LV

Já nepíšu o muslimech. Já píši o ideologii jménem islám. Kdyby např. nacistů bylo 1,6 miliardy, tak budete obhajovat nacismus?

18 0
možnosti
OK

Žádný extrém není dobrý. Ani ten váš.

2 12
možnosti
LV

Ozvala se potrefená husa? :-)

6 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik