Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MO

pro srovnání: Muslimové - 1,4 mld. - 8 laureátů Nobelovy ceny, židé - 14 milionů - 167 laureátů Nobelovy ceny (pramen pákistánský autor Farúk Salím 2005 - dílo se jmenuje příznačně ,,Kde se stala chyba"):-)

20 1
možnosti
MO

Uff, to jsem rád, že mi dal Polický mínus...už jsem se bál že nežije;-D

12 0
možnosti
MO

Kdyby islám ovládl Evropu,tak by se asi skokově muslimové zařadili mezi nejvyspělejší společnosti (ti evropští) . Trvalo by to nějakou dobu než by zákonitě přišel úpadek.

12 1
možnosti
JC

Ano, to je přesně ono. Islámu i přes jeho pozorhudnou devastující výkonnost přeci jen chvíli trvá, než všechno zničí.

15 0
možnosti
Foto

Výstižně napsáno, dal jsem karmu.

Kde jsou ty úspěchy "islámské vědy" z posledních zhruba 4 století?

17 0
možnosti
LV

Přesně :-) Kde jsou ty Nobelovy ceny, významné univerzity, umělecká díla, hudební skvosty, divadlo, filharmonie, atd.

11 0
možnosti
SB

Zajímavý článek, karmu jsem ode mne dostala jako vždy, ale přeci jenom nejpodstatnějším shledávám nikoli to uvedení věcí na pravou míru, nýbrž tu zcela správnou úvahu, že ani případná skvělá minulost neomlouvá zločiny přítomnosti. To je podle mne ještě klíčovější než fakt, že historické skutečnosti jsou trochu jiné, než je předkládáno.

19 0
možnosti
LV

Taky děkuji :-) Ano, máte pravdu, že historií nelze omlouvat současnost. Já ty historická fakta uvedla hlavně kvůli tomu, že obhájci islámu si zřejmě naivně nalhávají, že se ten "zlatý věk" islámu jednou vrátí. Jenže těžko se může vrátit, když v podstatě neexistoval :-)

17 1
možnosti
Foto

Tak nevím v 8-9století byli v Persii muslimové cca 200let.  Tak to přece jen něco společného s muslimy má

Před nimi vládli v Persii Sasánovci-to rozhodně Křes´tané nebyli i když ke konci jejich vládnutí byli v Persii i křes´tané.

Myslíte, že by to ten Architekt postavil pokud by neměl souhlas vládců?

Jinak všechny národy i náboženské směry přebíraly znalosti od jiných. Dělali to muslimové, dělali křes´tané prostě všichni není na tom nic divného.

0 16
možnosti
SB

na tom opravdu nic nového není, ale například Češi na tom, že Heyrovský vynalezl polarograf, který potom od něj převzal celý svět, nestaví obhajobu svých historických přešlapů.

17 1
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik