Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

To s tím komunismem je zjednodušené. Jen se opakuje historie starověký Egypt, Řecko, Řím ... Rakousko-Uhersko pak zmíněný socialismus.

Princip je stále stejný "elitní" úředníci bezostyšně parazitují na lidech, kteří vytváří hodnoty. Dále je důležitá obrovská armáda průměrných a podprůměrných úředníků. Placených tak, aby měli strach rebelovat a současně, aby dokázali závidět úspěšným lidem a patřičně osladit život ostatním občanům.  

Ale podle mě je už pozdě, jejich počty tak narostly, že to volby z objektivních důvodů nezmění.

7 0
možnosti
PB

...... vono to sice zdánlivě "komunistické" myšlení připomíná, však ve skutečnosti se jedná pouze o totální bezradnost a neschopnost přebujelého byrokratického aparátu, který nemá ve světě obdoby. EHS vzniklo, mimo jiné, s cílem ekonomicky konkurovat Americe a Japonku ........ politika EU však s touto ideou nemá již dávno nic společného a v podstatě "evropský dům" sama ničí a rozkládá zevnitř sociálním inženýrstvím ,-  nějaké kvóty, oproti tomu co teprve přijde, jsou jemnej vááánek !

12 0
možnosti
SB

Nechápete, proč EU začala ve věci přistěhovalectví jednat tak pozdě?

Moje teorie, na kterou nemám důkaz, avšak považuji ji za velice pravděpodobnou, je tato:

Nehledejte za tím žádnou politiku, nýbrž docela obyčejnou lidskou lenost a pohodlnost.

Demokracie má řadu výhod, ale též několik nevýhod. Jedna z nich je ta, že dočasnost funkcí nenutí politiky přistupovat k řešení dlouhodobých problémů.

V dobách Přemyslovců třicetiletý král věděl, že on má věk, kdy tady ještě může být čtyřčicet let, a po něm to dostane jeho syn, potom vnuk, pak pravnuk apod.

Takže když tady byl nějaký dlouhodobý problém, tak odkládání jeho řešení nemělo cenu, protože by ten problém stejně dopadl buď na něj osobně, nebo na někoho z jeho krve.

V nynější historické epoše problém začíná naskakovat, ale příslušný zvolený politik si řekne:

"Za to mé funkční období se to ještě nepoloží, tak do toho nebudu šťourat. Za šest let to sice nabobtná do větších rozměrů a řešení bude obtížnější, nicméně kdo ví, co se mnou bude za šest let. Proč bych já měl nyní řešit problém, který váží pět kilo, když za šest let může ten problém vážit osm kilo, ale už se to bude týkat mého nástupce?"

A jeho nástupce má už osmikilový problém, ale odloží řešení na dalšího v pořadí, který už zdědí dvanáctikilový problém.

Až dosud bylo možné ta řešení odkládat, a tak se vesele odkládalo. Prostě se hřešilo na dočasnost funkčních období příslušných politiků. Byla za tím docela obyčejná lidská lenost. Teprve nyní to začíná být neúnosné, avšak o to obtížněji řešitelné (ne-li vůbec neřešitelné).

16 0
možnosti
MT

Velice dobrá úvaha !  R^

4 0
možnosti
MT

Přesný popis dění v EU !  Díky Leo. R^

16 0
možnosti
MT

Kdy už si konečně uvědomíme, že jsme vyhnali čerta ne ďáblem, ale přímo Satanem ?

6 0
možnosti
AS

A30d17a75m 52S55t78a26v92a

12. 5. 2015 18:40

"......To samé chce i EU."!!!: Autorko, vy jste uhodila na hlavičku  všeho. Dotkla jste se samotného merita problému.!!R^

12 0
možnosti
DB

Jenže když jsem se na to podívala přes optiku komunistického myšlení, najednou mi to začalo dávat smysl. Zapadlo to do sebe jako dílky puzzle. Proč chce EU přerozdělit uprchlíky do všech členských států? Odpověď nám dává historie. Různé přerozdělování části národů a etnik dělal kdysi velmi rád soudruh Stalin. Proč? Protože chtěl vytvořit nový typ člověka, tzv. sovětského člověka.

.............Tak tohle je poměrně silné kafe. Chybí tu jasně poznání, že.....když dva dělají totéž, není to totéž.

Přesně podle uvedeného mota, že se něco děje a my nevíme co, i když to vidíme. Důvod je jasný.....vidíme jen povrch událostí a ne jejich podstatu.....a tak nařízené stěhování sice vypadá stejně...ale je z jiného důvodu.... a proto to NENÍ TO SAMÉ.

Zvláštní, že to nevidíte.

Úředníci v Bruselu bohužel skutečně dělají spousty věcí špatně. Je ovšem nutné zkoumat, proč tomu tak je. A má to několik důvodů. Jeden z  nich je lidská kvalita těchto úředníků. Velmi často jednotlivé státy posílají do Bruselu politiky, kteří jsou z nějakého důvodu "doma" nechtění a je třeba je na nějaký čas "uklidit". 

Dalším důvodem může být i lidská slabost pro odměny lobbistů. nebo si jen lebedí v Bruselu aniž by cokoliv dělali. Před časem prošla medii zpráva o poslanci v Bruselu, který vždy hlasoval ANO a to i na naprosto protichůdné návrhy. Je to pohodlné a dobře placené.

Takže, pozor na to, co píšeme. I když je to líbivé, nemusí to být pravdivé.

Když dva dělají totéž, není to totéž.

1 5
možnosti
LV

Pár faktů: Altiero Spinelli (1907 - 1986), zakladatel a vůdčí osobnost EU, italský komunista a významný teoretik komunistického hnutí, během Mussoliniho fašistické éry upadl v nemilost režimu a byl spolu se skupinou svých soudruhů v roce 1927 uvězněn a později poslán do vyhnanství na ostrov Ventotene. 

Pro zajímavost se podívejme na složení bývalé Barossovy Komise.

Deset z dvaceti sedmi evropských komisařů byli před pádem komunismu členy komunistických stran svých zemí.

Dva z nich byli členy KS Sovětského svazu (Estonec Siim Kallas a Lotyš Andris Piebalgs), dva byli členy Komunistické strany Československa (Čech Štefan Füle a Slovák Maroš Šefcovič), jeden byl členem Komunistické strany Jugoslávie (Slovinec Janez Potočnik), jedna komisařka byla členkou Komunistické strany Řecka (Maria Damanaki). Jeden byl členem portugalské Maoistické strany (předseda komise Barosso) a paní Ashtonová, komisařka pro zahraničí, byla členkou Sověty sponzorovaného "mírového hnutí".

Členem Komise byl dokonce člen bývalého Nejvyššího sovětu SSSR - estonský komisař pro dopravu Siim Kallas.

8 0
možnosti
PM

P76a82v82e74l 32M92a56c24h

12. 5. 2015 18:23

Ano, souhalsim s panem Vaclavem. Velice dobre napsane. Kdyz si clovek uvedomi co se vsechno deje v EU parlamentu, tak mu z toho jde mraz po zadech.

13 0
možnosti
VM

V47á28c13l87a82v 94M83a32c23h

12. 5. 2015 18:13

Většina Vašich článků je skvěle napsána, tento není výjimkou.

17 0
možnosti
JN

To je pouze vaše fatamorgána, proti kvotám bylo pouze 5 z 21 českých europoslanců:

 (zdroj ivčrn nebývá důvěryhodný, v tomto případě však uvádí průběh kdo jak hlasoval: http://www.ivcrn.cz/jak-hlasovali-nasi-europoslanci-pri-rezoluci-ep-ohledne-kvot-uprchliku-update-1-5-2015/ )

Co se týče vaší důvěry v náš parlament hned vás vyvedu, článek pojednává o distrubuci imigrantů přes ČR a SR od devadesátých let, kdy jsou imigranti příjimání v ČR a putují dále na západ:

http://jardanovak.blog.idnes.cz/c/428863/Islam-pro-Evropu-distribuovali-nasi-politici.html

Dále, kvoty pro ženy, toto má na strarost komisař EU pro spravedlnost a ochranu spotřebitelů což je Eva Jourová (ANO)

http://jardanovak.blog.idnes.cz/c/455662/v-jourovaano-firmy-budou-muset-mit-40-zen-ve-vedeni.html

1 7
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik