Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Jako vždy, Leo, dobře popsané.R^; jen přijedu z Moravy, hned mne uvítají Polického kecy. Až ho přesvědčíte, bude to na Nobelovku!!!

0 0
možnosti
Foto

K16a37r71e44l 34R52a89d34a

6. 8. 2015 12:08

R^

Politická korektnost  = účelová lež, schválená ministerstvem pravdy a lásky.

Docela mě děsí, že i poměrně inteligentní lidé nejsou schopní odhalit učel té lži a papouškují jí jako o závod.

4 0
možnosti

Bravó! Čo myšlienka, to perla. Článok s takým množstvom hlbokých a pravdivých myšlienok som na iDnes ešte nečítal.

Takže p. Vojteková je nielen vynikajúca ekonómka, ale aj filozofka... Ešte raz: bravó!

4 1
možnosti

<Jednou z příčin je, že lidské jednání bylo degradováno na úroveň pouze organických procesů, jednoduše "konzument", který chce hlavně spotřebovávat a je primárně fixován na hmotné objekty.>

Před rokem 1989 znělo úderné heslo "Uspokojování neustále rostoucích hmotných a kulturních (nyní duchovních) potřeba obyvatelstva". Takže po roce 1990 se tohle neschopným chlapcům ve všech vládách dokonale podařilo heslo jedné strany beze zbytku naplnit. Nevěříte? Stoupněte si k libovolnému supermarketu na cokoliv (potraviny, stavební materiál, aj.), představte si tmu a každý na parkovišti dostane lampičku. Šlo by o rej svatojánských mušek...R^

0 0
možnosti

Před rokem 89 by to nebyl rej, ale kilometry dlouhé šňůry.

0 0
možnosti

Ti, kdo mají smysl pro sarkamus tvrdí, že mozek není všechno

    Zdá se, že vědecky ověřený pokus - omyl ve Vašem případě zcela selhal.

      Můj podíl v úpadku hodnot je minimální. Alespoň si to myslím. Nevím přesně, co bych měl spáchat, abych se do té kategorie vešel. Stěhování národů bez stěhováku je tady, s tím se musíme smířit. Nevím, zda-li chlapi bez ženských vydrží ve jménu Alláha déle, než měsíc se svým libidem. Aby to nebylo to samé, co se týká naší vymírající populace. Bodejť bychom se množili, když máme antikoncepci! Pokud ji imám i papež věřícím zatrhnou , nesmíme se divit, že ty krasavice v pytli, které naslovo poslouchají příkazů zhůry, rodí jako včelí královny.

    Získala jste mé sympatie a chytila do tenat Vašeho úsudku. Otevřel jsem si lahváč jako prevenci, aby mi to líp nepřemýšlelo. Nerad bych Vám zastínil místo na výsluní. To by tak chybělo, handrkovat s o pár zbytečných slovíček! I když připouštím, že někde mohou chybět.

0 4
možnosti
Foto

Stavidla tomu otevřela vietnamská válka. To byl první terén, kde se vyzkoušela síla zmanipulované, blahobytem změkčilé mladé generace vedené svými neomylnými gury a začala otřásat klasickou demokracií. Jakási mutace čínské kulturní revoluce. Oběti za demokracii, padlí američtí a jiní vojáci nebyli hrdinové, ale vrahové, zatímco praví vrahové byli oslavováni. Desetitisíce zmasakrovaných nevinných obyvatel města Hue komunistickými severovietnamskými agresory žádný novinářský intelektuál v sandálech na boso neviděl, ale světem obletěl obrázek, jak policejní velitel Saigonu popraví na ulici vietkonga, jako obraz barbarství jihovietnamské junty. Nikdo však již nenapsal, že onen velitel před nějakou hodinou přišel o celou svojí rodinu, kterou Vietkong odpravil. 

Tak se začal tvořit obraz jediné pravdy, pravdy, kterou občan dostal procezenou a zprostředkovanou v určitém zájmu neomarxistických křiklounů a zjistilo se, že to funguje. Stačí nařknout a vše podbarvit snahou o lepší svět a najednou jsou všechny pravdy a zásady hlásané a platné už pár tisíciletí, jen smetištěm.

Bíle může být černé, černé může být bílé. Záleží jen na tom, jestli "správně" myslíte. Respektive, nemyslíte, jen přejímáte sladké řeči o soužití všech civilizací o věčném míru pod čísi taktovkou. Tyto řeči o ráji tu už byly: v hnědém i rudém hávu. Také si dělaly nárok na jedinou pravdu. Teď jsou obarvené do zlatava a jsou všeobjímající. Vždyť jde přeci o humánnost a kdo humanitu v tomto podání neprojeví,spadne do kategorie nepřátel správné společnosti. Obávám se ale, že ti protagonisté správných zítřků, i kdyby uspěli, stejně neuspějí, protože si v přistěhovalcích implantují daleko ortodoxnější společenskou hierarchii než tu co rozložili, která jim brzy ukáže, jak má humánnost vypadat. A bez zbytečných řečí.

Karma, Leo!

12 1
možnosti

..... tak vám takhle s tema nevzdělanejma masama sedím v putice na lontu a hantýrujem vo hodnotách, islamizaci a politickej korektnosti,- montér, kterej má za sebou Kazachstán a Blízkej východ je xenofob jako prase :" znám je, sou to vobyčejný prasata !",- kuchař, kterej má za sebou NY, Londýn a Vídeň mosi byt snad nácek : " znám je, sou horší než prasata !",- místní velebníček snad spadl z višně : "znám je, prostudoval sem vydání Koránu za posledních 15 let v ČR, Rakousku a v Itálii - díkybohu za desatero !" ,- starosta, snad zvolenej za KKK : "dcérky v prostěradle za mojho ředitelování na škole nepřekročily práh !" ,- obecní polda, hnusnej rasista : " IFOR v bývalý Jugošce mě vyučilo mět neustále nabito a vodjištěno !" ....... a pak moje maličkost, kerá je ohromila myšlenkou na návsi postavit lavičku VH za blbejch 250 litrů,- byste nevěřili, jak možou byt faráři agresivní V !  .....R^

9 1
možnosti

Milá Lenko, píšete: "Bez identity není ani pravda. A protože je politická korektnost západním fenoménem, je nepřítelem především identita Západu - tedy samotná západní kultura."  Glajchšaltování kultur samozřejmě existuje, a je  už přes století velkou akademeckou módou v kulturní antropologii pohlížet na jakoukoli lidskou kulturu jako rovnocennou vysoce vyvinuté společnosti Západu. (Jestli to někoho zajímá tahle myšlenka přišla z jedné hlavy, a ta patřila Franzu Boasovi. Jeho přístup ke kulturám jiných než jsme my, proslavily dvě jeho slavné žákyně, Ruth Benedict a Margaret Mead mezi světovými válkami).  Od tohle už byl jen jeden důležitý krok k totálnímu popření kulturního významu společenského vývoje, a k nesmyslnému sebepodceňování a ohrnování nosu nad vlastní kulturní vyspělostí. Ten dodala známá filozofie v kapitole zvané "anti-imperialismus". Jeden její notorický přivrženec je dnes prezidentem Spojených Států. Krátce po svém nastoupení do kanceláře, svoji představu o mírumilovném soužití zvířat na Orwellovské farmě vyložil v Káhiře. Pozval si tam zástupce muslimských bratrů, (jako důkaz, že to s krysami jako soudruhy) myslí vážně. Co se na severu Afriky a Blízkém Východě dělo potom a děje dál, je - jaxe říká - už zahrnuto v historii.

6 0
možnosti

Naprosto přesně, absolutně souzním, díky..  "Dlouhý pochod institucemi."

Klasická marxistická teorie předpokládala, že proletářská revoluce zvítězí nejprve ve vyspělých průmyslových zemích jako jsou Německo nebo Velká Británie, a teprve poté se rozšíří na východ. Tato prognóza nevyšla a proletářská revoluce zvítězila v Rusku jako v první zemi na světě.  Další chybnou úvah klasického marxismu byla prognóza, že v případě války se proletariát bude spíše identifikovat se svými proletářskými soudruhy v jiných zemích, než aby podpořil vládnoucí vrstvu ve svých vlastních zemích. I tato prognóza naprosto selhala..

Filozofové neomarxismu, mezi nimi především maďarský filozof Gyorgy Lukács  (1885 – 1971) a Ital Antonio Gramsci (1891 – 1937) začali přemýšlet, proč to nefunguje, došli k názoru, že hlavní bariérou je západní křesťanská kultura a tradiční hodnoty evropské civilizace, zejména láska k bohu, rodině a k vlasti. A tak se zrodil "kulturní marxismus", jehož cílem je evropskou kulturu a její hodnoty rozbít, aby levičáctví mělo volnou cestu k vítězství a převzetí moci. Za tímto účelem vypracovali strategii k dosažení tohoto cíle. Tuto strategii nazvali Dlouhý pochod institucemi. Cílem Dlouhého pochodu bylo rozbít tradiční evropskou křesťanskou společnost a pozornost se zaměřila zejména na tři základní pilíře této společnosti: náboženství, vlast a rodinu. Institucemi, kterými měl být Dlouhý pochod proveden, byly školy všech stupňů, umění, divadlo, film, rozhlas a další prostředky masové komunikace.... 

http://jdem.cz/26my4

Bat Ye Or: Eurábie: Euro-arabská osa - http://jdem.cz/ba74h7

Zhoubná politika afirmativní akce - http://krat.si/CuQ

Z r.2010 - Jak zabít civilizaci - http://jdem.cz/bsfbx6 

Z r. 2000 - Imigrace v Evropské unii: problém, nebo řešení? – http://jdem.cz/bsfcm3.

Jižní sousedství - Arabské jaro - http://jdem.cz/bsfcr6

10 0
možnosti

I to je "paráda" - 

ČR je vstřícná vůči cizincům: Nově mohou volit v místních volbách nebo zakládat odbory - http://www.ceska-justice.cz/2015/07/cr-je-vstricna-vuci-cizincum-nove-mohou-volit-v-mistnich-volbach-nebo-zakladat-odbory/

4 0
možnosti

Krasna relativizace. Skoda ze vyzniva jako nahodne poskladana ze slov imigracniho binga.

1 5
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik