Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Česká Republika má zákony o azylantech a je vázána mezinárodními dohodami. Podle nich jedná - ilegálové jsou pochytáni, ta menšina co dostane azyl může zůstat, zbytek je vylifrován pryč. Až takhle je to jednoduché.

Naivní studentíci řeknou, že je třeba být solidární, vědci napíšou, že je třeba jednat s chladnou hlavou... a vy se z toho můžete pominout a tváříte se, jako by vám někdo chtěl stěhovat bubáky do obýváku. Ne, nechce. Bojujete s imaginárním nepřítelem a honíte si na tom karmu.

10 3
možnosti
PT

Já jsem to trošku četl a tam se píše o tom že hlavně nemáme hledět na náboženství nebo zemi původu migranta, což je de fakto nabádaní k tomu abychom nehleděli na zkušenosti za posledních 25 let o tom že multikulturalizmus zle selhal a nehleděli na to jaké neřešitelné problémy země které přijímali mohamedány a afričany dneska mají.

Nehledět na tyhle zásadní zkušenosti to rozhodně není k nabádání k  jednání  s chladnou hlavou, to je nabádaní k tomu abychom si jako slepice skočili na stejnou rozžhavenou plotnu,  na kterou si před mnoha lety skočili staré země EU.

Řekl bych že pokud tohle podepisovali vědci a vědkyně,  tak to je opravdu ostudně, s tímhle přístupem že neberu v potaz základní fakta,  těžko něco vědecky vybádat,  prozkoumat nebo hodnotit.   Rv

3 1
možnosti
MV

Nejodpornější ze všeho je se na histerii kolem migrantů přiživovat.  Psát tyhle hloupé nic neříkající blbosti jen abych nakolektoval pár bodíků od ostatních přitroublíků.

21 6
možnosti

J50o51s32e55f 19Š48p63e86r58l

27. 8. 2015 20:20

A ty virtuální bodíky vám nějak leží v žaludku ? :) Myslíte, že si za ně něco koupíte ?

Aha, jenom budu po vzoru čecháčka někoho hanět, když není logický důvod vždycky s enějaká pitomost najde.

1 0
možnosti
PT

Zajímavé je jedno, že ti přeušlechtilí spoluobčané co chodí pózovat s cedulkami "přijímám" jaksi pro své milované migranty zatím neudělali vůbec nic, nejenže  zatím nikdo nenabídnul k dispozici svou nemovitost k přechodnému ubytování nějaké matky s dětmi, ale ani  nikdo z těch přeušlechtilých nepořádá sbírky nenakupuje pro migranty hračky, deky, jízdenky do Německa, nabíječky na mobilní telefony atd., dokonce i naši přeušlechtilí vědci a vědkyně "pomáhají" jen jakousi rezolucí o tom,  že my neušlechtilí máme prý nějaký špatný a lhostejný postoj k migrantům,  kteří se nám násilím valí k  našich domovům.

My hysteričtí xenofobové bychom si od našich přeušlechtilích měli vzít příklad, až budou povodně namalujeme cedulky "pomáhám" a vyrazíme "pomáhat" na Václavák před televizní kamery a potom popřípadě sepíšeme nějakou rezoluci o tom jak je hnusné že ti ostatní jsou lhostejní. :-)

20 3
možnosti
LV

A ještě jeden citát: ,,Třetí blízký nepřítel soucítění je soucit hlupáků. To je, když se vyhýbáme konfliktu a chráníme svůj dobrý obraz tím, že jsme laskaví, místo abychom řekli rozhodné "ne". Soucítění není jen snaha být dobrý. Když se ocitneme v nějakém agresivním vztahu, musíme nastavit jasné hranice. Nejlaskavější věc, kterou můžeme pro takové lidi udělat, je vědět, kdy říci "dost." Mnoho lidí používá buddhistické ideály, aby ospravedlnili své vlastní ponížení. Ve jménu neuzavření svého srdce necháme jiné, aby po nás šlapali. Bylo řečeno, že abychom neporušili svůj závazek k soucítění, musíme se naučit, kdy zastavit agresi, a narýsovat čáru. Jsou okamžiky, kdy jediný způsob, jak odstranit bariéry, je nastavit hranice."

- Pema Čhödrön

8 2
možnosti
Foto

Dobry citat R^ .. v tomto pripade mimo tema, ale dobry ;-)

0 1
možnosti
LV

Někteří už se tady ohání Klokánky, jenže v článku přece nešlo o to, aby si je někdo bral domů. Ani děti z Klokánků. Jde o to, že to "nebrání domů" je v podstatě taky xenofobie. Takže "nebrat domů" se může, ale "nebrat do společnosti" je špatné? Proč? Šlo mi o tu hranici. Kdo ji určuje? Resp. když je rozumně nastavena (jako v Austrálii), tak to jde. Ale to, co se momentálně děje v Evropě, směřuje do velkého problému...

6 3
možnosti
Foto

Ten problem ovsem neni potreba rozsirovat o dalsi. Bylo by lepsi jej resit a ne si tvorit vice nepratel za cenu ziskani nekolika hystericky ovlivnenych politickych hlasu

3 5
možnosti
FB

"Proč si nikdo z těch zastánců imigrace nebere uprchlíky domů? Protože nechce ohrozit svou rodinu, své blízké, jelikož je má rád a záleží mu na nich více než na lidech z opačné strany Země. Ale proč už dotyčnému zastánci přijde v pohodě, když má ohrozit celou společnost?" To je fakt brilantní... Nejprve položíte otázku postavenou na hloupém irelevantním argumentu (1. věta) a pak rezolutně podsunete svým oponentům vymyšlenou nesmyslnou odpověď (2. věta), z níž jste ve výsledku významně konsternovaná (3. věta)... A z téhle stupidní konstrukce pak sepíšete celý článek. Bravo!

15 4
možnosti
Foto

Pani kolegyně, pokud s Vámi v něčem souhlasím a v něčem ne, tak jsem polosluníčkář nebo schizofrenní sluníčkář? :-) Ale ať tak nebo tak ani jedním se necejtím. No co naplat, polocejch už mám.;-(Přeju hezký den.;-):-)

3 0
možnosti
Foto

Zrejme lze jen zcela souhlasit .. vyjimky neexistuji ;-)

2 2
možnosti
Foto

Ego, nejen to zminovane falesne z prispevku cisi do vsech stran 8-o .... opet dalsi ukazka demagogie ... Vsem, kdo s vami nesouhlasi, rikate slunickari. Je vam zcela jedno, proc s vami nesouhlasi  a predpokladate, ze vsichni takovi do jednoho souhlasi s prijimanim uprchliku .. to je samozrejme omyl, ale to vy vite. Vy to delate proto, ze se potrebujete proti nekomu vymezit. Prezentovat na necem naprostou neomylnost vasich "myslenek" .. Hodi se tedy stale dokola omylat tyto a podobne nesmysly a to by v tom byl cert, aby si casem urcita skupina lidi nemyslela, ze to proste musi tak byt, kdyz se o tom porad tak mluvi .. To je duvod neustale recyklace techto a podobnych clanku, nejen vasich ..... Obcas se vy a vam podobni ohani recmi o tom, kolik penez imigranti seberou detem, duchodcum, atd ... Zalezi vam na detech? Chtela byste jim pomoci? .. A berete si je proto z detskych domovu ci Klokanku domu ????? :-P

3 2
možnosti
LR

Aaa opět kritik bez vlastního řešení....

Na potřebě domova pro děti bez domova se shodují prakticky všichni obyvatelé a příslušného podílu ze svých daní nelitují.

Zato imigranty nechce 70 - 90% obyvatel a přesto jim je pod vlivem pseudohumanistů politici vnucují.

1 1
možnosti
PB

...... si nemožu žádnýho vzít dom, sem konvertoval takže su jedním z nich ! ,- vím co je to žít v neustálým stresu, ve strachu, v bídě, bez kapesnýho, neustále napadán, kritizován, ...... ale to se všechno změnilo ! Sem včera hraběnce předvedl, jak to je po našem,- než ji zaschla krev na ksichtě stačila uklidit, uvařit, zaštepovat ponožky a vysmahla tři kila na drink. Samo že se chlastu jako správnej muslim ani nedotknu, ale vona lajna koksu taky něco stojí.  Allahu akbar,- následujte mě, bratři  !

0 1
možnosti
MO

Dobře, Leo! Za mne R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik