Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P19e61t59r 54K70ř12í66ž

14. 10. 2015 12:43

Základní problém této situace spočívá v tom, že svobodu víry si Evropané vybojovali sami pro sebe pro různé směry křesťanských církví. Tvrdím, že dovolit arabským a africkým muslimům, aby ji aplikovali i na islám, který prokazatelně odporuje základním evropským hodnotám, které vzešly z křesťanství, je strašlivý omyl. Alespoň v některých zemích snad tato chyba ještě půjde napravit.

25 0
možnosti
LV

Souhlas. Liberalismus je politické antibiotikum: dokáže léčit spoustu chorob, ale nadměrná dávka dokáže zabít i pacienta. Ve své důslednosti absolutní tolerance a svobody dává svobodu i všemu, co jej chce zničit. Toleruje netoleranci a sám sebe před ní dobrovolně odzbrojuje. Je proto snadno ovlivnitelný, přemožitelný a ovládnutelný idejemi a silami netolerantními a antiliberálními. Rozšíříme-li neomezenou toleranci i na ty netolerantní, nejsme-li připraveni bránit tolerantní společnost před útokem netolerantních, ti tolerantní budou zničeni a tolerance s nimi.

18 1
možnosti
OP

Zaskočila jste mě poznámkou o matce, která musí mít ráda své dítě víc, než dítě cizí, což sice v kontextu článku sedí. Myslím ale, že matka pečuje o své dítě ze všech sil a miluje ho, ale může stejně milovat i cizí děti, naopak však o ně nemůže pečovat :-)

0 8
možnosti
BH

Také ji mohou milovat cizí muži...

5 0
možnosti
MR

Je to následně, byla zde rozvinutá určitá kultura a s ní lidé jež žili a žijí v určitém standardu a komfortu společnosti (západní). 

Jelikož jsou zde od narození, tak vlastně nic jiného neznají a pokud mají ambice projektovat se na společnost a to úměrně svým sobeckým pohledem, jež je sobecký proto, že společnost a její existenci nevnímá z jejího času jež je generační a mnoho generační, nikoliv jeden životní cyklus.

Altruistický postoj a vnímání nese i generační čas a odpovědnost. Nikoliv 1:1 ale 1: 10-100 tisíi lidí !!!

Jejich duševní neosvícenost a malost je pak v tom že radí a učí jak by se měla společnost chovat aniž by se oprostili od aktuálního pohledu a zájmu a své bytosti.

Tedy jsme vlastně ve slepé uličce kdy zaměňujeme určitou rádoby společenskou vyspělost za hodnoty společnosti, jež jsou ale vlastně krátkodobé a mnohdy kontraproduktivní s ohledem na jiný čas a život společnosti.

Je to už pro nás odepsané generace ... .

8 0
možnosti
SB

Zatím jsem karmu dal každému Vašemu článku a to platí i pro Váš dnešní výtvor. I za něj Vám vyjadřuji svou pochvalu.

23 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik