Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

De ja vu? Já doufal, že je to minulost8-o

4 1
možnosti
JZ

Hergot ženská, když už chcete psát o (neo)marxismu, měla byste si o něm něco přečíst. Ale má to jeden zádrhel - jsou to filozoficko-politologická díla, a tudíž se u nich musí nemálo přemýšlet...

4 9
možnosti
LV

Nemusíte se bát, o neomarxismu mát toho načteno skutečně hodně...

1 0
možnosti
RH

Pokud už máme nějak definovat neomarxismus, tak interpretací myšlenek Marxe vycházející z Frankfurtské školy... Dneska je to daleko spíš politická nadávka, jako třeba "fašismus". Neznám moc lidí, kteří by vůbec četli Adorna nebo Habermase, natož aby jejich dílo brali vážně. Když je někdo plný fanatismu, tak ale musí nějak definovat svého nepřítele.

6 1
možnosti
LV

Oni nemusí to dílo číst. Myslíte, že všichni komunisté četli Karla Marxe? Samozřejmě, že ne. A přece jeho myšlenky vyznávali a rozšiřovali.

5 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik