Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ještě by to chtělo napsat,že křesťané tu byli dávno před Kristem a bylo by to dokonalé. Ono naštěstí bylo všechno jinak.Víra v jednoho a stejného Boha byla v podstatě stejná a náboženství nemělo na růžích ustláno . A tak kupodivu se umělci i vědci respektovali a přebírali své vědomosti. A historii,jak ji popisuje autorka, psali vítězové - a to je vždy všechno jinak.

0 0
možnosti

Vynikající článek a zasloužená karma. :-)R^S dovolením sdílím na FB.

1 0
možnosti
Foto

Karma,  jak jinak. :-)

3 0
možnosti
Foto

L37u63b92o11š 29K64r16á88l

2. 4. 2015 11:08

to je sranda, Polický dává jedno minus za druhým.... fakta podle něho nejsou důležitá, ač v tomto případě nevyvratitelná, důležitý je světonázor.  V tomto případě multikulturalismus. Ten je nad fakta, když ta fakta nezapadají do teorie, jsou to špatná pravdivá fakta. Proto fakta nevyvrací, rovnou je označuje za politicky nekorektní, tím mínusem.To už tady bylo a je to tu zase ... bude to hnědé nebo rudé? I když na určitou vzdálenost a pod určitým úhlem ty barvy vypadají stejně...

6 1
možnosti

Pane Králi, to už není ani sranda.

0 0
možnosti

Především je utrablbý ten pojem "islámská věda", "islámský zlatý věk atd.". Ještě bych přijal "arabská věda" i s výtkou, kterou rozebírá autorka, že velmi často se jednalo právě o Židy, Peršany a další osobnosti z řad neislámských menšin.

Především však, onen "zlatý věk islámu", pokud se tím myslí snaha některých jedinců v islámkém světě navázat na střípky helenistické a sasánovské kultury a vědy, dobyté (a dobité) právě výboji džihádistů. bylo to velmi často právě navzdory islámu. Příkladem například Ibn Rušd (Averroes), známý především jako překladatel a komentárorr Aristotela, se svou "bezbožnou" aristotelovskou logikou a náhledem na svět narazil právě na islám, islámké právníky a klérus. A to není žádná výjimka.

8 1
možnosti

Mělo být + p. Pospíšile, omluva.

0 0
možnosti

Nic proti muslimům, ale v Evropě, Americe a Australii je nechci !

2 1
možnosti

Tuším, žes mohl promluvit i za Číňany, kteří ve své říši mají s muslimama problémy, a za Japonce určitě taky, když jsou tak extrémně zdvořilí.

1 0
možnosti

Přesně :-) Kde jsou ty Nobelovy ceny, významné univerzity, umělecká díla, hudební skvosty, divadlo, filharmonie, atd. ?

Hagia Sophia, Alhambra, Buchara,Samarkand, Modrá mešita.........to se vám

nelíbí ? Vás v té české škole nic nenaučili.;-D;-D;-D

/Já jsem chodil do polské/

0 15
možnosti

Hagia Sophia - je hezké že to máte na prvním místě. Je to původně BYZANTSKÝ chrám (chrám Boží Moudrosti). Turci po dobytí Konstantinopole přestavěli na mešitu (doplnili minarety) Nevím co Vás učili v polské škole...ale doplňte si vzdělání;-)

24 0
možnosti

Leo, já bych něco měl. Ocel z Damašku , polsky: stal damasceńska /stal je ocel /, ve středověku nejlepší ocel. :-P A co je to damašek ? Přiznám se,že to nevím.

Váš příspěvek se mi nelíbí. Včera jsem se díval na Vzestup a pád NSDAP,

byla tam i Kristallnacht, dovedu si vás živě představit jak za pokřiku : " Juuuuuuude " rozbíjíte paličkou na maso výlohu židovského obchodu 

a cpete si zboží z výlohy do kapes....;-D;-D;-D

0 26
možnosti

Chápu, že se vám nelíbí, jelikož odhaluje pravdu, která se vám nehodí. Co se týká vašich představ se mnou, tak to jste na špatné vlně, jelikož největší antisemitismus v Evropě zažívají Židé právě od muslimů. Z Francie už utíkají do Izraele. To jsou fakta, takže vaše demagogie vyznívá naprázdno. To ani nemluvím o evropských ex-muslimech, kteří se musí schovávat, protože jim hrozí trest smrti za odpadnutí od islámu. Nechápu, jak takovou sektu můžete obhajovat.

21 0
možnosti

Islám (a islámem ovládané národy už ve druhé generaci) nevytvořil žádné skvostné dílo literární, divadelní, hudební, malířské... nic. Nevytvořil žádnou vědu, ničím nepřispěl ani fysice, ani chemii (což je vzhledem k ropě obzvláštní div), ani biologii... Nanejvýš dokázal převzít nějaké metody a zprostředkovat je dále, jako tomu bylo v matematice. Ale ničím nepřispěl ani praktickému lidskému životu - ani v oboru loďařství a nautiky, ani v oboru stavitelství (žádný nový přínos - jen deformované kopírování), ani v zemědělství, ani v hornictví, ani v rybářství, ani v pastevectví, ani v hutnictví, ani ... ani... ani...

15 0
možnosti

Muslimové tvoří 22% světové populace a na globálním HDP se podílejí 5%:-) - včetně jejich produkce ropy a plynu. Znáte nějaký kvalitní muslimský výrobek? 

Vezměte si ta videa ISIS. Jezdí tam v japonských Toyotách, střílí ruskými kalašnikovy a RPG téže provenience a pokud možno si vše natáčí na japonskou či americkou techniku. Rádi používají americký iPad. Pochybuji, že ty nože co s nimi podřezávají nebohé zajatce jsou vyrobeny na Blízkém Východě.

15 1
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik