Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P30e75t55r 96K61a64p66l17a39n

13. 1. 2015 23:10

Dorazila mně Merkelová prohlášením, že islám do Německa patří. Zaznělo mi to stejně, jako kdyby totéž řekla o nacizmu.

1 0
možnosti
JK

Karma. Dejiny sa opakujú, ale vždy v trochu inej podobe. A kto nie je ochotný sa z nich poučiť, musí si ich prežiť znovu.

Politika Západu voči islamu mi veľmi pripomína appeacement politiku západných krajín voči nacizmu v 30.rokoch. Čokoľvek Hitler urobil, ticho s tým Francúzsko a Veľká Británia (ako víťazné mocnosti z prvej svetovej vojny) súhlasili. Hitler obsadil Porýnie - nestalo sa nič. Keď si Hitler dal požiadavku na Sudety, tak s tým Veľká Británia a Francúzsko tiež súhlasili. Samozrejme všetko v záujme mieru. Pamätný je výrok britského premiéra Chamberlaina, keď vystúpil z lietadla, ktoré ho priviezlo z Mníchovskej konferencie. Mával papierom a kričal niečo v zmysle: "Priniesli sme mier".

Ako to dopadlo, je notoricky známe. Obávam sa, že podobne to dopadne aj s islamom. To, čo sa mohlo v zárodku riešiť vcelku bezbolestne, sa neskôr bude musieť riešiť dosť brutálnym spôsobom.

Kto by si bol o "umiernených" Nemcoch v 20.rokoch 20 storočia pomyslel, že o 15 rokov budú s nadšením a masovo oslavovať Hitlera a jeho dobyvačné vojny? Ak dôjde na lámanie chleba a "umiernení" moslimovia si budú musieť vybrať medzi Západom a Islamským štátom, čo si asi väčšina z nich vyberie? Zvlášť ak sa budú musieť rozhodovať z nožom na krku...

3 0
možnosti
ŠČ

Š17i64m40o62n 37Č18u77d71a

11. 1. 2015 22:38

Moc hezky napsane.

3 0
možnosti
VW

Ne, 14 století s islámem naše vnímání nezměnilo. To čtyřicet, padesát let s PCMC.

0 0
možnosti
Foto

Srovnání s tzv. syndromem  týrané ženy je perfektní - bohužel. Jediné, o čem bych diskutovala je Japonsko jako příklad...Japonsko má  specifický(odmítavý, odtažitý)  přístup ke všem vnějším vlivům, takže islám není vyjímkou...Ale jinak karma.R^

7 0
možnosti
JT

Jsem rád, že aspoň někomu došlo, že srovnávat ostrovní Japonsko s tisíciletou izolacionalistickou tradicí s Evropou je naprostý nesmysl. Smutné je, kolik lidí těmto nesmyslům tleská.

0 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik