Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Nezlobte se na mne , ale toto je blog o hnědé , mazlavé a smrduté hmotě....

Hlavně nevím , proč má někdo potřebu rozebírat téma multikulturalismu.... ono totíž tento termín se začal používat až poslední době...jinak míchání různých kultur či náboženství probíhalo v historii takřka od nepaměti..Je však zajímavé , že problémy s tímto spojené vznikají až dnes. I v Čechách v době Rakouska byla muslimská komunita...ono to bylo vcelku logické...obrovská země , kde obyvatelstvo migrovalo... Čech se dostal do jižních oblastí  , našel si tam ženu a zapustil kořeny...stejně tak člověk zase  z jižních zemí zůstal u nás... podobně to fungovalo se zaměstnanci státu , či s absolventy vysokých škol.. První působiště mého dědy jako zubního lékaře po absolvování Karlovy univerzity bylo v bosenské Banja Luce... 

Já si spíše myslím , že hlavní problém spíše tkví v nesmyslné sociální politice západních zemí....o čem třeba jsou USA...vždyť je to totální národnostní mišmaš...který ale funguje...Dále..píšete , že když do polévky přidáte miliony ingrediencí , že ta polévka nebude nic moc...já mám jiný příklad...taková Klára Issová...nádherná baba , která byla namixována z české a syrské hmoty...dokázala by se taková baba namixovat pouze z českých rodičů ??

0 0
možnosti
JD

J54a28n 16D25r70v60o63t64a

2. 3. 2015 15:59

Mutltikulturalismus jako ideologie a multikulturalismus jako fakt jsou dvě odlišné věci.

1. multi-kulti jako fakt - o je ono faktické míšení kultur, o kterém mluvíte.

2. multi-kulti jako ideologie - ona ideolgie, o níž vypráví článek, v jejímž jménu je potlačována zásada jednotného metru. V rámci jakés takés nastolení rovnosti jsou privilegovány jedny kulury na úkor druhých. V rámci téhle ideologie je Evropa zahlcována dalšími a dalšími imigranty a vystavována faktickému pomluslimštění a poarabštění, byť Evropa prochází ekonomickou krizí, není pro imigranty práce a jsou jenom sociálním břemenem.

Příklad USA je dost relevantní. V USA probíhá něco, čemu se říká tavící kotlík - přijdete se svou kulturou, zachováte si ji, ale zároveň si odnesete jakés takés povědomí, že navzodry svému původu a mluvě jste Američan, tj. občan národa plného různých lidí. Pořád vás pojí to americké sebeuvědomnění. To v Evropě není. Podívejte se třeba na tureckou menšinu v Německu - ti lidé se po čtyřiceti letech necítí býti Němci, ale Turky v zahraničí! Stejně tak Arabové aj. menšiny, jejich přítomnost vyvolává v Evropě třenice. Nechtějí se stát součástí multikulturalistického liberálního národa, necítí se být Evropany ...

0 0
možnosti
VN
Foto

Moc hezky napsané, souhlas a karma R^

7 1
možnosti
VJ

Vynikající článek, Leo :)R^

6 1
možnosti
Foto

Je to dobře napsané. Jenom nevím, proč je tam dovětek: Psáno pro distance.cz. Na tomto serveru jsem tedy Váš článek hledal, ale zadání na Lea Vojteková se ukázalo - Vašemu výrazu Lea Vojteková neodpovídají žádné stránky.

0 0
možnosti
Foto

Multikulturalismus je jedním z příznaků zániku této civilizace. Dalšími jsou například politická korektnost, pseudosocialistické projevy EU (třeba dotační politika), terorismus a ekoterorismus a další projevy změkčilosti, vykořeněnosti a neochoty k odpovědnosti. ;-)

15 1
možnosti
Foto

Tento pocit mám už dlouho, jen jsem to nikdy nedokázala tak pěkně vysvětlit R^

12 1
možnosti
OM

paradni logicka dedukce.. nikdy jsem se takhle nadtim nezamyslel a PLNE SOUHLASIM s vasim logickym postupem a zobrazenim multaku. :)

10 1
možnosti
TB

Tuhle zvrácenou ideologii multikulturalismu lze zlikvidovat jen tak, že bude umlácena jen těmi argumenty které sama používá. Tím co hlásá popře sama sebe.

9 1
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik